L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 1 de febrer del 2024

Medi Ambient de la Generalitat afirma que defensarà els drets dels veïns de la Goleta davant la partió del Ministeri

"El Ministeri en lloc de protegir i regenerar, retalla els drets dels veïns" V. Martínez Mus

 

El director general de Costes, Vicente Martínez Mus, ha qualificat com a “expedient molt agressiu i a diferència d'altres” la proposta de nova partió del Domini Públic Marítim Terrestre que afecta la platja de la Goleta. També ha remarcat que la proposta del ministeri de Madrid afecta a una zona ja partionada en el 1999, amb l’actual Llei de Costes, alhora que ha anunciat la presentació d’al·legacions al projecte.

La Generalitat ha publicat un comunicat sobre aquesta partió, en el qual el director general afirma que el Ministeri de Transició Ecològica es contradiu a si mateix perquè “va dir que partionava trams pendents, no revisava els ja fets”, cosa que no passa a la Goleta ja partionada.

“Ens oposem, una vegada més, al fet que el Ministeri prive de drets i oportunitats de futur els veïns” ha afirmat Martínez Mus, que anuncia la presentació d’al·legacions al procediment que afecta un tram de costa de 510 metre de la platja de la Goleta de Tavernes, en concret entre el terme de Cullera i el Passeig dels Tarongers, en la playa de La Goleta, de Tavernes de la Valldigna , amb l'objectiu de defensar els veïns. 

Ortofoto de la zona afectada amb la línia de la nova partió en verd

 

El director general ha mostrat el seu suport als afectats i ha recordat que “hi ha plans de regeneració d'aquestes platges en els calaixos. El Ministeri en compte de protegir i regenerar aquestes zones, el que fa és retallar els drets dels veïns que viuen més prop de la mar”.

Martínez Mus ha remarcat que “el Ministeri intenta explicar que és una partió que no afecta moltes persones i no és veritat. Modificar la línia genera noves afeccions a propietaris, que estan en el que es diu servitud de pas o de protecció i els veïns veuran molt limitats els seus drets de propietat.”

Per a Martínez Mus es tracta “d'un colp de força més que forma part de la voràgine per partionar del Govern central”, i ha destacat que la Generalitat s'oposa a les partions impulsades pel Miteco de Madrid en les costes del País Valencià.