L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 19 de febrer del 2024

No s'esperen canvis en la partió de la Goleta. El Miteco afirma que no s'anul·la cap partió i tramitarà un nou reglament de Costes

 

 

El Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (Miteco) ha deixat ben clar que l'anul·lació de la modificació del Reglament de Costas del 2022 pel Tribunal Suprem (TS) "no implica l'anul·lació de cap partió" i ha assegurat que totes les partions aprovades "haguessen establert la mateixa línia de ribera de la mar aplicant el reglament del 2014”.

El Miteco vol tramitar una nova modificació del reglament perquè la sentència, segon afirma, "no entra en el fons de la regulació, sinó que l'anul·lació és per qüestions de forma” i considera que en la normativa anul·lada pel TS “es va garantir la total participació ciutadana, comunicada als afectats i es van tenir en compte les aportacions rebudes".  

Les manifestacions del Miteco, que recull  “El Diari d'Eivissa” o el Levante-EMV arriben després de la sentència del TS al recurs de la Plataforma d'Afectats de l'illa de Formentera. 

 

L'onatge cada dia té major abast i és qui marca l'establiment de la ribera de la mar (13/02/24))
 

També afirma el Miteco que la sentència "no esmenta defectes de fons, i es pot tornar a tramitar la modificació amb el mateix contingut", per afegir que la part anul·lada del Reglament General de Costes del 2022 es referia a "aspectes parcials d'una matèria" i afectava a molts pocs articles del Reglament aprovat en 2014.

Respecte a les partions, el Ministeri aclareix que el decret del 2022 va eliminar del Reglament General de Costas "el criteri d'abast de l'onatge cinc vegades en cinc anys per a l'establiment de la ribera de la mar" i va prescindir dels tipus de dunes incloses en el domini públic marítim-terrestre "perquè en tots dos casos s'excedia el regulat en la Llei de Costes i limitava la definició dels béns amb característiques de domini públic, la qual cosa resulta incoherent amb els escenaris climàtics als quals ens enfrontem"

 

Efectes de l'onatge en la Goleta (13/02/24)

El Miteco considera que els efectes de les modificacions anul·lades s'haguessen notat a llarg termini pel canvi climàtic, un factor que diu va motivar els canvis en la norma del 2014.

I de la partió de la Goleta, que en sabem?

La problemàtica de la Goleta ocupa i preocupa, però caldrà esperar esdeveniments, perquè poca cosa hi ha de nou, per no dir res. Si fem cas a allò que afirma el Miteco i allò que s'ha informat de la reunió a València amb  la Demarcació de Costes i la Subdelegació de Govern, hom pot deduir que canvis no se'n preveuen i, amb prou probabilitat, la partió de la Goleta, tard o d'hora, anirà endavant. 

I no ho diguem nosaltres, sinó la nota de premsa oficial de l'Ajuntament de la reunió. En paraules de l'alcaldessa: "no hi ha res concret, ja que l’expedient del ‘deslinde’ (sic) continua en vigor, i hem de ser prudents". 

Sobre ser tema d'interés general per a Tavernes, tampoc s'ha dit més en el Facebook de l'Ajuntament quan, en parlar de la informació donada als veïns i veïnes de la primera línia de la Goleta, només diu que "es van abordar (a la reunió de València) temes com el projecte de regeneració de la platja, el "deslinde" (sic) i la seua afecció després de la sentència del Tribunal Suprem o la pròxima aportació d'arena". Sense més detalls. Temps al temps que tot hi arribarà.

Més informació:  https://lacotorradelavall.blogspot.com/2024/02/afecta-o-no-afecta-la-sentencia-del.html