L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 31 de gener del 2024

Greu afecció de la nova línia maritimo-terrestre a edificis de la Goleta: Costes obri l'exposició publica del projecte



Costas ha anunciat l'inici de l'exposició/informació publica de la partió del domini públic maritimo-terrestre (DPMT) que afecta un total de 510 metres de la platja de la Goleta, en concret entre el terme de Cullera i el Passeig dels Tarongers, i que en la pràctica correspon a la part de la Goleta més afectada des de l'any 2.000 pels embats de la mar. (Al mapa anterior del Miteco es pot distingir en verd la nova línia del DPMT)

Els interessats poden consultar l'expedient en la Subdirección General de Dominio Público Marítimo-Terrestre de la Dirección General de la Costa y el Mar (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Plaza de San Juan de la Cruz, nº 10, Madrid), tot i que hi ha un exemplar per a l'exament en la Demarcació de Costes a València,  carrer Joaquín Ballester nº 39 - 6ª, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. I encara oferim una tercera possibilitats als vallers i vallers interessats: la consulta en el web del Ministeri: https://www.miteco.gob.es/es/costas/participacion-publica/46-des01-23-46-0003.htm

 

En aquest mapa hem suprimit algunes capes de l'original per tal que es distingira millor el nou DPMT

 Ho venim informant de fa uns anys

Els darrers anys hem anat informant que centenars de cases del litoral valencià quedarien afectades per la nova  partió ("deslinde" en castellà) anunciada pel ministeri de Transició Ecològica del govern de Pedro Sánchez, i que a més de Tavernes implica a localitats com Bellreguard, Guardamar, Gandia, Dénia, Nules, Borriana, Almassora, a Canet d'en Berenguer o Sagunt, en una campanya en la qual s'advoca per netejar d'edificacions la primera línia de costa per a construir noves dunes de protecció del litoral.

I com ací hem denunciat en tantes ocasions, ens trobem davant una situació paradoxal, on el procés de redacció de la  DPMT es va iniciar paral·lelament amb els estudis de regeneració i recuperació de la platja de la Goleta i el Brosquil, que pretén recuperar l'estat de les dues platges i tornar-les a l'amplada d'arena a la que tenien en els anys 50/60. I una vegada executat eixe projecte ( si s'executa, que el temps passa i no coneixem res de nou) ens preguntem si es tornarà a fer una nova partió perquè les circumstàncies quan afecció de les ones hauran canviat.

El Ministeri ha publicat també uns mapes d'afecció, que no varien massa dels que ací hem publicat sempre des de l'anunci de redacció del projecte de la partió. Podeu consultar unes de les últimes noticies en aquest enllaç 


 

 

 

I quines afecciones ens presenta la redacció final motiu de l'exposició pública?

Com es pot vore en els mapes que avui publiquem hi ha situada la línia de mar en les terrasses dels edificis adossats a primera línia en el carrer Sol i també afecta una part de la terrassa i arriba fins a la piscina del conjunt de Cami Reial. Cal recordar que tot allò que entra dins de la zona de la partió, passaria a ser titularitat de Costes, o siga de l'estat.

Cal també indicar que la zona de servitud, l'espai previ al DPMT i que és de protecció, afecta la totalitat dels edificis, però els propietaris no perdrien la propietat tot i que tindrien prou limitades els usos urbanístics quan a millores o modificacions.

I com es pot comprovar la partió no segueix un camí recte i paral·lel a la mar, sinó que entra i ix oscil·lant per tant l'afecció en el tram de 510 metres que, segons el document de la partió, afectarà la nova DPMT.