L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

divendres, 23 de febrer del 2024

L'ORATGE: A partir d'avui tindrem un cap de setmana hivernal i vent. Pluges, ben poques.

Acumulat previst de pluja fins al diumenge

Ahir dijous va començar un canvi del temps amb l'arribada d'un front que portava associada una massa d'aire fred polar, i tindrem pluges, neu en muntanya a cotes mitjanes i fins i tot baixes i un enfonsament tèrmic més que res al nord peninsular. L'entrada per Galícia  ha creuat la península, però arriba afeblida al Mediterrani i les pluges, d'arribar, seran dèbils.

Darrere d'aquest front arriba a la península una massa d'aire d'origen polar marítima que deixarà a partir d'avui, divendres, pluges febles en moltes zones del país, més intenses en el nord-oest peninsular i poc probables en el quadrant sud-est i resta de l'arc mediterrani. El dissabte la situació serà semblant amb precipitacions que aniran desapareixent. El diumenge s'espera l'arribada d'una borrasca atlàntica i la setmana acabaria amb precipitacions en el nord-oest i també en el centre peninsular.  Dalt hi ha la distribució prevista de pluges a la península


La situació al País Valencià

El vent de ponent bufa des d'ahir i les temperatures van pujar prou, fins a vora 30º al litoral de les comarques de València i Alacant, però a partir d'avui la massa d’aire més freda abaixarà termòmetres fins a 10°C, amb uns dies d’hivern durant el cap de setmana i principis de la que ve. 

Aquest període hivernal serà de temperatures màximes entre 10º i 15°C a les comarques del litoral i per davall dels 10°C a les comarques de l'interior. Possibilitat de ruixats i pluges dèbils i algun floc de neu a les muntanyes de l'interior. I atenció al vent demà dissabte i sobretot diumenge, que bufarà fort amb ràfegues superiors als 100 km/h a bona part del territori Valencià.

 

Situació prevista per al dimarts amb el pas d'una borrasca

A patir de dilluns tindrem novament el pas d’una borrasca que  acabarà finalment a Tunísia empentada per l'anticicló i per tant només ens deixarà ruixats dispersos i molt poc importants.

La necessària pluja que no arriba al nostre territori

I hem parlat de pluges, però a casa nostra... poca calor. Tots esperem la pluja però en aquest període les previsions parlen d'afecció al nord-oest, on Galícia recollirà més litres, acostant-se als 130 mm en alguns punts. El Cantàbric podria sumar entre 60 i 80 mm i en punts del centre, el sistema Central, podrien sumar uns 40 mm. Cap al sud-est i a la resta del Mediterrani, si arriben pluges seran febles, cas també de Canàries. 

La neu farà acte de presència gràcies a la massa d'aire polar marítima que arribaria el divendres. Les cotes podrien baixar el divendres fins als 700 metres en la Cantàbrica i Pirineus, fins i tot en el nord de l'Ibèric. En el sistema Central i al sud de l'Ibèric la cota podria baixar fins als 800 o 900 metres.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos a l'hora de concretar-ne la informació.