L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 8 de febrer del 2024

La borrasca Karlotta porta pluges i vent general a la peninsula, però al País Valencià l'afectarà més el vent, d'aigua ben poca, només per a mullar carrers.



Tornen els abrics i els paraigües en gran part de la península gràcies a la borrasca Karlotta, que des d'ahir la travessa per deixar a partir d'ara ratxes de vent superiors als 100 km/h, fenòmens costaners i abundants pluges, segons les previsions, però poca cosa a casa nostra. AEMET avisa que aquestes condicions  amainaran el dissabte 10.

Situació general peninsular: Karlotta afectarà més forts les comunitats de l'oest i nord peninsular com Galícia, Astúries, Cantàbria, Navarra, País Basc, La Rioja, Catalunya i Castella i Lleó, segons AEMET. Les pluges s'escamparan pels territoris que hem esmentat, amb protagonisme del vent fort i persistent a Galícia i a l'oest del Sistema Central s'esperen ratxes fortes en altres sistemes muntanyencs com Pirineus, el sistema ibèric, el sistema central i, ja a últimes hores del dia, en els sistemes bètics.

Demà divendres tindrem pluja a bona part de la península i Balears, amb majors acumulacions a Galícia, sud-oest peninsular i Pirineus, el vent anirà perdent força en el quadrant nord-oest peninsular però augmentarà en el sud, amb ratxes molt fortes de ponent en litorals d'Andalusia i Ceuta i temporals costaners al golf de Cadis, en l'estret i possiblement a Balears.

El dissabte remetrà la situació però hi haurà pluja en l'àrea cantàbrica i meitat est peninsular amb una abaixada de  temperatures i abaixada de la cota de neu,  entre 1.000-1.500 metres, amb la qual cosa als principals sistemes muntanyencs serà en forma de nevades. AEMET informa de ratxes fortes i temporals marítims fins a últimes hores de dissabte. 

 

Situació al nostre territori:  Demà Karlotta estarà sobre el Regne Unit, però ens afectarà i al País Valencià tindrem el pas d’un front que deixarà un dia prou ennuvolat, baixada de temperatures i pluges, no massa importants, però pot ploure a tot el territori, encara que siguen pluges dèbils. Vaja per mullar els carrers i para de comptar!

I després de dissabte,  Karlotta ens donarà vent, entre ponent i mestral, amb ratxes fortes a l'interior del nostre territori superiors als 100km. AEMET ha activat l’avís groc per a dissabte a les comarques de l'interior d’Alacant i fins a la província de Castelló. El vent continuarà el diumenge on un nou front podrà deixar alguns ruixats sense importància al nostre territori.

 I de cara a la setmana vinent, a partir del dimarts, dia 13,  tornen les altes pressions però amb temperatures més adients a l'hivern que estem.