L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 27 de febrer del 2024

ACTUALITZADA: Tavernes acollirà un mural de la III Ruta d'Art Urbà del València CF, a pintar en la façana del pavelló

 

Tavernes finalment ha estat escollida, junt a altres tres localitats valencianes, per la Fundació València CF per allotjar un dels quatre murals que es confeccionaran dins de la III Ruta d'Art Urbà del València CF, segons ha confirmat l'Ajuntament. 

Feia unes hores abans que havíem publicat ací en el blog, la possibilitat de que Tavernes fora una de les quatre localitats escollides després que els dos regidors implicats, el de Turisme, Sr. Fonseca, i el de Esports, Sr. Llàcer, acompanyaren a membres de la Fundació per comprovar la façana del pavelló, a la qual feren unes fotos. Per altres fonts en coneixíem l'elecció vallera,  però ho hem publicat com a "possibilitat" esperant a la confirmació oficial, cosa que s'ha produït immediatament en els mitjans de l'Ajuntament després de la nostra publicació, amb il·lustració de una foto del regidor de Turisme, Sr. Fonseca i l'alcaldessa, Sra. Romero, davant del pavelló.

L'interés de Tavernes en acollir el mural es va anunciar en el ple ordinari d'aquest més, quan el PP va demanar de participar en eixa ruta d'Art Urbà i que Tavernes disposarà d'un mural per recordar la gran afecció valencianista de la nostra ciutat, talment com ja el tenen Gandia, Oliva o Cullera. El PP opinava que seria positiu per a Tavernes. A tot això, el govern municipal va respondre a traves de la Sra. Romero que ja s'estava treballant - l'ADL i i els departaments d'Urbanisme i Turisme - per fer un projecte guanyador. 


Moment del ple en que s'aborda el possible mural del València CF
 
El  passat mes de gener la Fundació VCF, a través del Departament de Patrimoni, la Diputació i València Turisme va obrir el termini de presentació de candidatures perquè les localitats interessants presentaren el projecte i oferiren un llenç arquitectònic en la que serà enguany la tercera edició.

La Fundació va convocar el concurs per a designar les poblacions que acolliran els 4 murals de la tercera ruta. Els Ajuntaments havien de presentar la seua candidatura fins el passat dia 18 amb el compromís de fer-se càrrec d'adequar l'espai abans del 30 de març, perquè no tinga humitats, escletxes i altres problemes que dificulten la conservació durant 5 anys mínim.  Ara només cal saber la resolució final i si Tavernes es troba entre les ciutats elegides.

La preparació del mur, segons les bases, es farà amb imprimació blanca exterior de qualitat per a realitzar l'acció artística. Un bon lloc, pel que representa per a l'esport local, i perquè disposa del mur adequat i que mira a tots els assistents a les instal·lacions és la façana d'entrada del pavelló cobert. (fotografia superior)

 

Un dels murals de la Ruta del Murals

La iniciativa del Valencia CF suposa unir el sentiment blanquinegre de les ciutats que hi participen i potenciar el seu turisme amb aquest art urbà que s'uneix a la història del club de futbol més representatiu dels valencians. Fins ara s'han dut a cap dues rutes: els murals de la Ruta se situen a Cullera, Riba-roja de Túria i Sueca  i els murals de la II Ruta es mostren a Alfafar, Atzeneta d´Albaida, Gandia i Oliva. 

Actualitzada a les 18:25 hores