L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 20 de febrer del 2024

La polèmica continua: "Somos Mediterránea" espera que s'anul·len tots els expedients de partió, en contra del criteri del Miteco que els considera vigents

 
. 
 
 
La plataforma "Somos Mediterránea", que reuneix les associacions valencianes d'afectats per les partions de costes i efectes dels temporals, confia en què tots els expedients iniciats amb el reglament del 2022 decaiguen després de la sentència del Tribunal Suprem (TS).

La plataforma aplaudeix la decisió del TS  d'anul·lar el reglament de la Llei de Costas i confia que ara el Ministeri de Transició Ecològic (Miteco) aplique criteris tècnics per a les partions, a més d'obrir el diàleg amb els interessats i afectats. Precisament el TS ha anul·lat el reglament, entre altres raons, per la falta de participació pública.

Aquest posicionament contradiu el del Miteco que, tal com ahir vam publicar, ha deixat clar que l'anul·lació de la modificació del Reglament de Costas del 2022 pel TS "no implica l'anul·lació de cap partió" mentre considera que en la normativa anul·lada “es va garantir la total participació ciutadana, comunicada als afectats i es van tenir en compte les aportacions rebudes"

 

Concentració d'afectats i alguns dels partits polítics de Tavernes davant de la Delegació de Govern exigint solucions per a la Goleta (25/02/2023)

 En tota aquesta problemàtica i punts de vista distints hi ha una realitat indiscutible: els criteris del reglament del 2022 declarava com espai del domini públic grans franges de la primera línia de costa i afectava milers d'habitatge en tot el País Valencià,  entre els quals hi ha els veïns i veïnes de la Goleta a Tavernes. 

"Somos Mediterránea" considera que la modificació del reglament per banda del Miteco no tenia cap sentit i es basava en criteris massa restrictius i innecessaris, mentre afirma que són els primers interessats a protegir la costa. Segons diuen, hi ha desenes de milers d'afectats en el País Valencià perquè hi havia moltes zones d'habitatges afectades per les partions, entre elles com hem dit la platja de la Goleta a Tavernes.

Cal recordar que el TS va resoldre en la seua sentència un recurs interposat per  la Plataforma d'Afectats de l'illa de Formentera, però hi ha molts més presentats pels afectats del País Valencià i de tot l'estat.