L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 12 de febrer del 2024

El ple d'avui aprovarà una modificació del Polígon el Golf per impulsar la instal·lació i ampliació de les empreses

Google Maps
 

L'ajuntament de Tavernes té previst aprovar al primer punt de l'ordre del dia del ple d'avui, dia 12, una modificació urbanística del polígon industrial El Golf, amb l'objectiu de facilitar la creació i instal·lació de noves empreses, o ampliar les existents. Aquest polígon industrial és el situat al voltant de l'estació del tren i acull empreses com  Alpesa i Clau Dénia (la matriu d'Ale Hop).

Les dues empreses, representades per "Siete Arquitectura más Ingenieria SL" van presentar a l'Ajuntament el passat mes de novembre el document inicial de l'avaluació ambiental i territorial estratègica, així com  l’esborrany de la modificació nº1, per poder iniciar un Pla de Reforma Interior del Sector S-3 el Golf".

L'empresa va aportar a l'Ajuntament, seguint els tràmits legals de la "Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge" va presentar els documents escaients i la sol·licitud d’inici del procediment de programació per a la modificació del sector, el qual l'aprovarà el pròxim dilluns.

 

 

En concret, el Projecte de Reforma Interior (PRI) servirà per deixar sense ús public el carrer que separa les parcel·les del polígon que són de les dues empreses, Alpesa i Clau Dénia, i així es podrà ampliar el vial perimetral al voltant de la illa principal i millorar el trànsit de vehicles tant de les empreses com dels veïns que van a l'estació de Renfe. 

L'eliminació del carrer facilitarà una única nova illa de més de 106.000 metres, dels quals 97.000 seran edificables, i encara que el carrer El Golf passe a ser privat, l'Ajuntament no eixirà perjudicat perquè, a canvi del terreny del carrer, rebrà una parcel·la dotacional de més de 7.000 metres en el mateix polígon.  

L'interés de les empreses de efectuar aquest canvi es conegut per l'Ajuntament de fa anys, i de fet l'adquisició en agost del 2019 per Clau Dènia de tres parcel·les en el Golf amb un total de 47.000 metres quadrats quan va ser impulsada des del govern de Compromís, acceptant eixa condició.  

 

La modificació que ara s'inicia no ha pogut ser possible fins a l'electrificació del Polígon El Golf, una tasca mampresa i executada pel govern de Compromís en les dues passades legislatures. Ací cal reconéixer el treball encomiable del regidor Josep Llàcer, de Compromís, que durant anys i de manera eficaç va gestionar tots els tràmits que calien - i en foren molts i afectant a moltes parts, entre elles la Generalitat i Iberdrola -  fins aconseguir que el polígon dispose d'electricitat i que ara ja es puguen impulsar noves propostes i escenaris de treball, amb creació de llocs de treball.