L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 23 de febrer del 2024

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Dénia com a exemple a seguir

 

La ciutat de Dénia ha estat centre d'atenció general per als valencians aquests darrers temps: la reversió de l'Hospital de la Marina, l'acabament dels treballs de regeneració de les Deveses, dels quals ens hem fet ressò, i ara informem com el seu Ajuntament s'ha convertit en un exemple per als Ajuntaments de la zona valencianoparlant i per a tots els valencians que estimem la nostra llengua.

A Dénia, com a Tavernes, la nostra llengua atorga identitat cultural a la ciutat, és la que parlen els nascuts ací i allí  i, també la que aprenen els que arriben i arrelen amb total voluntat d'estima a la terra que els acull.

El departament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Dénia promociona durant aquesta setmana en les xarxes socials una campanya per visibilitzar el valencià amb motiu de la celebració dimecres del Dia Internacional de la Llengua Materna. Una iniciativa on ha tingut un paper fonamental la samarreta donada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb un lema inequívoc: «Estudiem, Parlem, Treballem, Juguem, Escrivim, Vivim, Estimem al valencià».

Durant tota la setmana l'Oficina de Promoció ha celebrat la campanya amb total difusió en les xarxes d'aquest missatge, una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de persones conegudes de la cultura, l'esport, la festa, el medi ambient o l'associacionisme.

I també han participats els representants dels partits PSPV, Compromís, PP i Gent de Dénia. Els seus representants s'han vestit amb la la samarreta. En nom del govern PSOE-Compromís, el vicealcalde i regidor de Normalització Lingüística, Rafa Carrió, de Compromís, ha remarcat la ferma aposta de l'Ajuntament per la promoció i ús del valencià en la vida pública i el compromís de la corporació de seguir apostant per la nostra llengua.

Que l'exemple s'escampe.