L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 14 de febrer del 2024

PLE FEBRER 2024: El ple aprova l'expropiació de terrenys per millorar el col·lector Marjaletes i construir el bulevard.



El ple de l'Ajuntament, per unanimitat, va aprovar de manera definitiva l'expropiació de terrenys  per executar la millora del cobriment del col·lector de Marjaletes i el "Bulevard de Marjaletes", que tanca el casc urbà per l'est.

El projecte es va iniciar en setembre del 2022, quan la Diputació de València concedia una ajuda per executar el projecte dins del "Pla d’Inversions per al bienni 2022-2023".  Des d'aleshores, l'Ajuntament, a més del projecte del bulevard, ha redactat el projecte d’expropiació que permet adquirir els terrenys damunt del col·lector d’aigües pluvials Marjaletes-Riu Vaca.

 

Votació unànime a favor

 

El col·lector que travessa la zona fins al riu Vaca es va construir l’any 1993, i l'Ajuntament disposa de la servitud d’aqüeducte subterrània. L’expropiació actual afecta els terrenys que hi ha damunt del col·lector, per adquirir la resta del dret de propietat que segons casos representa entre un 10% o un 30%. 

L'aprovació la nit de dilluns de l'expropiació implica una passa endavant en la reurbanització i millora de la zona perimetral urbana de l'est, el projecte general de la qual va presentar en la passada legislatura el govern de Compromís, en una execució per fases essent la primera l'execució del traçat del Camí Natural de l'Antic Trenet al seu pas per Marjaletes.  
 
El bulevard Marjaletes
 
 
En groc, la part de projecte a executar
 
 
El projecte de "Bulevar Marjaletes", a construir damunt del col·lector, afecta un tram lineal d'uns 500 metres de longitud, entre la carretera comarcal i la rotonda del Passeig Colom, amb uns 9,0 metres d'amplària mitjana a l'est a partir de la vorera actual i zona de carril bici. Cal indicar que el bulevar (en groc a la imatge) coincidirà amb l’espai del col·lector ja construït en el subsòl.

La reurbanització reposarà l’arbratge, i el bulevard disposarà d'una nova zona enjardinada com a separació del carril-bici, al temps que s’instal·larà nou mobiliari i nou enllumenat públic.