L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dissabte, 3 de febrer del 2024

El Centre Excursionista inaugura la Setmana Muntanyera amb el Concurs Social de Fotografia i presentació de l'equip de marxa nòrdica

El Centre Excursionista va celebrar ahir la presentació/inauguració de la Setmana Muntanyera a la seu del carrer Sant Pere, un acte que va servir per presentar l'equip "Gaseles Nòrdiques" de la secció de marxa nòrdica i informar i lliurar els premis del XV Concurs Social de Fotografia.

Un any més aquest acte ha congregat gran part dels socis del Centre, i va comptar també amb la presència de regidors de l'Ajuntament. L’exposició de fotografies de les diverses activitats dutes a cap al llarg de l’any ha estat el centre de l’acte, enguany amb una quantitat enorme d’obres presentades al concurs social.

 

 
 
 
 
El president de l’entitat, Vicent Felis i el regidor d'esports, Josep Llàcer, de Compromís, acompanyats de Jordi Talens, president de la secció de Marxa Nòrdica i d'Enric Marco, president del Foto Club, així com per Salvador Vercher, fotògraf professional i membre del jurat, inauguraren la Setmana Muntanyera i  l'exposició de fotografies.
 
El president de l’entitat, Vicent Felis, manifestà en els parlaments la seua alegria pel 52è aniversari del Centre que no para de créixer amb noves seccions i que ja compta amb quasi 800 socis. Recordà l’èxit del Valldigna Extreme 2023 el dissabte 25 novembre 2023 amb una distància de 40 km que va ser un èxit d’organització. I destacà les seccions d’escalada i de marxa nòrdica que han crescut molt.
 
 
 

Josep Llàcer, regidor d’esport, traslladà l’agraïment de l’Ajuntament per l’esforç que fa el centre portant el nom de Tavernes arreu del món, destacà que el CETV és, amb molt diferència, l’entitat del poble que més activitats fa i que cal reconéixer la força del centre i dels socis que van ser capaços de tindre 100 voluntaris en les proves del Valldigna Extrem.

El CETV excursionista va presentar l'equip "Gaseles nòrdiques" i Jordi Talens, president de la secció de Marxa Nòrdica, va reconéixer que en principi no tenien pensat participar en campionats, sinó només passar-ho bé. Però s’adonaren que tractar d’assolir un objectiu, arribar a una marca, presentar-se a una competició, cohesiona el grup i fomenta l’amistat. Per això van decidir fer un equip de Marxa Nòrdica. 

 

 

 

 

I a partir d'ací, els membres de Gaseles Nòrdiques van presentar-se al públic present: gent major, joves, xiquets, un grup ben gran d’unes 20 persones. Mentrestant en una taula pròxima es podien observar els premis i trofeus que han anat guanyant el passat any 2023.

 

 

 

 

Finalment el president del Foto Club, Enric Marco va llegir l’acta de la decisió del jurat del XV Concurs Social de Fotografia format per Juan Alarcón Garcia, fotògraf de natura i aquàtica, Eugenio Suárez Alventosa, fotògraf professional i Salvador Vercher Estruch, fotògraf professional. Els 42 participants han presentat un total de 79 fotografies, amb molt bona qualitat. El jurat ho va tindre difícil a l'hora de concedir els premis, que foren per a:

1r premi: Vicent Felis, amb la foto “Parc Peneda-Gerés”

 

  2n premi: Jordi Talens, amb la foto “Competició marxa nòrdica”

 

 3r premi: Lucia Grau Blasco, amb la foto “Al vol”

 

  En acabar l’acte s’ha servit un vi d’honor.