L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 20 de setembre del 2021

Una "Pujà" marcada per la pandèmia Covid-19 posava fi anit a les Festes del Poble 2021

 

 Tavernes va celebrar ahir la tradicional “Pujà" del patró de la ciutat, el Santíssim Crist de la Sang, a l'ermita del Calvari, però com ja va passar en la "Baixà", majorment el simbolisme de l'acte va quedar circumscrit a l'església de Sant Pere. 

La "Pujà", com ja és sabut, marca la fi de les Festes del Poble i enguany, una vegada més, va estar condicionada per la pandèmia de covid-19, però si fem una mirada a la història potser estaria més d'acord i prop dels succeïts de 1885, quan la epidèmia del colera morbo havia obligat a baixar la imatge a la parròquia perquè els fidels pogueren pregar i demanar-ne l'acabament. 

 

A l'església de Sant Pere tenia lloc primer l'acte religiós, amb l'eucaristia i el cant dels gojos al Santíssim Crits. En acabar va tindre lloc la "Pujà" amb les mateixes característiques de la "Baixà" : sense participació popular en la processó, tot i que els fidels al llarg del recorregut pogueren visionar el pas de la imatge.

El tabalet i la dolçaina, els nostres instruments nacionals, obrien el pas de la petita comitiva que acompanyava la imatge, que en l'eixida del temple va ser homenatjada amb el revol de les campanes.

 

 

Com hem explicat en ocasions, la tradició vallera atribueix a la intervenció del patró l'eradicació a la ciutat de l'epidèmia del còlera l'any 1885. També enguany, com l'any passat, són molt els vallers i valleres que han elevat pregàries al Santíssim Crist de la Sang perquè la vacuna siga el remei definitiu i desaparega el Covid-19, amb la confiança de poder celebrar el 2022 amb total normalitat la Baixà, la Pujà i les Festes del Poble.

Un castell de focs d'artifici posava més tard el toc final a les Festes del Poble del 2021.

 

 

 Agraïments a A.Talens, autor original del vídeo