L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 10 de setembre del 2021

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna inicia avui divendres els primers cursos presencials de musica medieval

 

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna ofereix avui divendres, dia 10, fins al diumenge 12 de setembre, els primers cursos presencials impartits després d'any i mig d’activitat virtual per la pandèmia. 

Els cursos seran impartits per músics de primera fila mundial, amb classes en horari de matí i vesprada, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores.Els cursos són possibles gràcies al suport de la Mancomunitat de la Valldigna i de la Conselleria d'Educació, així com de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV).

La directora del centre, Mara Aranda, ha indicat la voluntat que “el CIMM siga un vehicle de formació per a tots els valencians i valencianes que estan demostrant dia a dia un interés major en la música medieval i que de per si mateix ja compten amb instruments originaris d'aquesta època, com la dolçaina”. 

El president de la Mancomunitat de la Valldigna, Josep Antoni Alberola, sosté que “acollir ací el Centre Internacional de Música Medieval és un motiu d'orgull i de molta responsabilitat" i destaca la importància “d'estar inclosos dins de la xarxa que s'està creant ara mateix a Europa de centres de formació en música medieval”.  Per a Alberola, que és músic, “aquest centre ve a omplir un buit dins dels estudis d'ensenyaments reglats, on la música medieval és pràcticament inexistent. En el CIMM, l'alumnat té l'oportunitat de formar-se amb un professorat de la primera línia internacional”. 

 Informació dels cursos impartits 

  El curs de viola de roda, simfonia i organistrum amb Jota Martínez busca aprofundir en els ajustos de l'instrument i exercitar l'execució amb totes dues mans, estudiant la tècnica del so continu, so frasejat, estacato i roda lliure, a més d'interpretar el repertori triat per a l'ocasió i practicar la seua interpretació, articulacions i arranjaments en l'estil de l'època. Les classes amb Jota Martínez seran el dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores i el diumenge dia 12, de 10.00 a 14.00 hores.


 Cristina Alís estarà al capdavant del curs de organetto, en el qual s'accepten alumnes amb o sense instrument i en ell es treballarà des del repertori i la notació fins a les diferents característiques de l'instrument i els seus models, la història, reconstrucció o afinació, entre altres temes. Les classes de Cristina Alís seran el dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i el diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

Pedro Estevan oferei un crus que navega pels orígens dels diferents instruments de percussió, com són el aduf, def, pandero, pandereta, darbuka, tambor, castanyoles, cròtal o les campanes. Les classes amb Pedro Estevan seran el divendres i dissabte, 10 i 11 de setembre, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores i el diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

 

Maria Jonas imparteix el curs de cant medieval, en el qual es treballarà el repertori de Hildegard von Bingen: L'Ofici Diví de Santa Hildegarda amb cançons de la compositora, salms i cançons del monestir de Hildegard de Eibingen (Alemanya). Les classes amb Maria Jonas seran el divendres i dissabte, 10 i 11 de setembre, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores i el diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

 

Silke Schulze instruirà a l'alumnat en vents de llengüeta doble, una assignatura que permet als dolçainers del País Valencià  expandir-se musicalment més enllà dels seus repertoris tradicionals i abordar peces de l'Edat Mitjana.Es revisarà tècnica i manteniment, a més d'interpretació. Es poden utilitzar dolçaines, gralles i qualsevol instrument de llengüeta doble tradicional. Silke impartirà classes el divendres 10, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores i el dissabte 11, de 10.00 a 14.00 hores.