L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.535
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:76.494

dimarts, 14 de setembre del 2021

L’Ajuntament inicia la solta de cryptolaemus per a combatre el cotonet de Sud-ÀfricaLa Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la solta de 10.000 exemplars de Cryptolaemus Montrouzieri per a combatre el cotonet de Sud-Àfrica en els camps de la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració d’este insecte.

El cryptolaemus és un xicotet escarabat depredador que ataca al cotonet i permet combatre biològicament una plaga que perjudica greument els cítrics. Aquesta gran quantitat de cryptolaemus ha sigut cedida per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’ús del tractament biològic implica la paralització d’altres tractaments amb fungicides, ja que podrien deixar sense eficàcia l’actuació de la solta del cryptolaemus que estan duent a terme els guardes rurals.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, ha ressaltat que “en base a criteris tècnics, en detectar altres zones afectades pel cotonet, ampliarem les soltes de cryptolaemus per a protegir l’agricultura del nostre terme i combatre esta plaga tan perjudicial per als cítrics”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes es troba en tràmits per a crear un insectari propi que facilite l’obtenció i el repartiment de Cryptolaemus Montrouzieri entre els agricultors vallers.