L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 25 de setembre del 2021

Vicent Martínez i Sancho presenta dijous que ve al Centre Octubre el llibre "Consideracions aritmètiques heterodòxes".


 El simater Vicent Martínez i Sancho, presenta el pròxim dijous, 30 de setembre a les 19 hores, al "Centre Octubre de Cultura Contemporània" de València el seu llibre "Consideracions aritmètiques heterodoxes". El simater que va ser president d’ACPV entre els anys 1999 i 2005, presentarà el seu llibre acompanyat per Facundo Ballester, catedràtic de Física Atòmica, Nuclear i Molecular de la Universitat de València.

L'obra del professor Martínez i Sancho "Consideracions aritmètiques heterodoxes" és una obra sobre els nombres naturals conformada per tres assajos:

I. De la Criptografia Moderna a la Criptografia Aleph-0
II. Paritat i Primalitat (Conjectures de Fermat, de Goldbach, i de la Infinitat dels Primers Bessons)
III. Mètodes aritmètics en l’anàlisi de la distribució dels nombres primers

El primer assaig consta de dues parts: en la primera es descriuen les característiques dels sistemes criptogràfics inventats des del període de les primeres substitucions monoalfabètiques fins al període de la substitució polialfabètica digital que, teòricament, culmina amb el que és anomenat Marc Teòric de la Criptografia Moderna o de Shannon.

En la segona part s’hi introdueix la innovació: El Marc Teòric de la Criptografia Aleph-0, del qual l’anterior de Shannon és un cas particular, permet demostrar el Teorema de la indistingibilitat entre plaintexts i criptogrames, teorema que obre un ampli ventall de camins en la construcció de sistemes criptogràfics perfect secrecy, com ho són els que es desenvolupen en el text: la Criptografia de Residus, la Criptografia TK (o de la Clau Viatgera) i la Criptografia IGK (o de la Generació Instantània de la Clau de Xifrat d’un sol ús).

Vicent Martínez i Sancho, un referent en la defensa del nostre País

Cal dir que  Vicent Martínez i Sancho, de Simat,  va exercir de professor a la Facultat de Física de la Universitat de València durant 40 anys. Té l’honor d’haver escrit el primer llibre en català per a l’estudi de la física en la Universitat “Fonaments de Física” que va ser editat en el 1991 per l’Enciclopèdia Catalana. També és autor dels assaigs “Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals” (Universitat de València, 1982) i “Sobre el significat de la Relativitat” (PUV, 2004).

És també autor del llibre"L'ús de l'energia nuclear (Homo sapiens?)" i "La memòria dels absents", un llibre on repassa una part de la història de Simat en el franquisme, post-franquisme i la història de la transició a la democràcia, on es centrava l'autor, fins el mil nou-cents vuitanta-set. 

Vicent Martínez i Sancho ha estat sempre una persona molt vinculada als moviments de defensa de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre patrimoni.  A més d'haver estat president d'ACPV, va ser un dels simateres que als anys 70 signaren el manifest per aturar la destrucció del monestir de Santa Maria i va ser també membre fundador de l'Associació d'Amics de la Valldigna, entitat que en eixe temps va impulsar el moviment reivindicatiu per protegir aquest monument emblemàtic de la Valldigna.