L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.771
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 54.398

dijous, 30 de setembre del 2021

Tècnics de Tragsa visiten el tram urbà del Cami Natural (Via Verda) de l'antic trenet de Carcaixent i confirmen un inici imminent de les obresTècnics de l'empresa pública Tragsa, acompanyats pels regidor d'Urbanisme Josep Llácer i de tècnics municipals, van visitar ahir els terrenys per on discorrerà el tram del Camí Natural (la Via Verda) de l'antic trenet Carcaixent-Dénia dins del nucli urbà de Tavernes.
 
La visita es va centrar en la zona de l'Avinguda de Marjaletes i de Camí la Dula per tal d'ultimar i concretar un inici de les obres que, segons el regidor Josep Llácer, de Compromís, l'empresa Tragsa té la intenció de començar en el termini d'uns 15 dies. Aquesta noticia arriba després de la que vam publicar el passat mes de maig, quan informaren que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja havia firmat l’acta de replanteig i per tant l'inici d'obres estava pròxim, possiblement després de l'estiu.
 
L’empresa Tragsa, en nom del ministeri, serà l’encarregada d’executar tots els treballs del projecte de rehabilitació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia com a camí d’esbargiment, mentre que l’Ajuntament assumirà el manteniment de les obres i la gestió de les noves infraestructures.
 
 
 
Per fer realitat aquest projecte,  Tavernes ha cedit els terrenys del camí del Pla, camí de la Cadira, carrer de l'Escorxador, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de Marjaletes, Passeig dels Sequers, camí de la Dula, camí del Portitxol, la parcel·la Q viales, un tram de la CV-603 i Camí de la Mar, que una vegada finalitze el projecte seran d’ús eco-recreatiu.
 
Josep Llácer s'ha mostrat satisfet pels terminis d'execució d'un projecte que considera "suposarà un gran avanç en la mobilitat i el turisme sostenible per a Tavernes i la Valldigna. A més, la rehabilitació del traçat de la via de Carcaixent a Dénia ens permetrà recuperar una part de la nostra història i millorar el paisatge, a més de contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural i acostar el medi natural als vallers".
 
El regidor de Compromís considera "tot un èxit" la gestió duta a cap des del govern municipal i que ha fet que siga el Ministeri qui haja ha assumit l’execució i cost de les obres.