L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de setembre del 2021

Tavernes, a través de Serveis Socials, aconsegueix 134.000 euros per a la 5a edició del programa "Incorpora't"


L’Ajuntament de Tavernes ha rebut una subvenció de vora 134.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a dur a terme la cinquena edició del programa d’inserció sociolaboral "Incorpora’t", un projecte dirigit al desenvolupament d’itineraris integrats i personalitzats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha ressaltat que “engegar una nova edició de l’Incorpora’t és una molt bona notícia perquè obrim les portes del mercat laboral a persones en situació de vulnerabilitat i, a més, les acompanyem emocionalment perquè cresquen a nivell personal". La regidora ha destacat el paper del departament de Serveis Socials que "ha efectuat fa magnífic treball per a obtenir la subvenció que permet, un any més, dur a cap aquest programa tan beneficiós per al poble de Tavernes”.
 
Imatge d'arxiu del curs d'encaixadors de cítrics


La regidora de Compromís ens ha recordat que " Incorpora't" és un dels programes dels Serveis Socials de Tavernes, i on ha es porta invertit en els quatre primeres edicions un total sobre els 700.000 euros. "Es un gran projecte, i no ho diguem nosaltres sinó la "Federació Valenciana de Municipis i Províncies" que l'ha guardonat dins de "les accions del bon govern" en ser un projecte que cobreix totes les etapes per combatre l'exclusió social i per a fer efectiva la millora de qualitat de vida de les persones". I recordava que "Incorpora't" naix com a un projecte viu, necessari, inclusiu, per millorar la vida de les persones i així ho ha reconegut per la Conselleria de Polítiques Inclusives, en els quatre anys que du en funcionament.
 
La iniciativa, cofinançada amb recursos del Fons Social Europeu, permet oferir formació, orientació i assessorament per a dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries perquè puguen accedir al mercat laboral. Per tal de desenvolupar amb èxit el programa, l’equip interdisciplinar de psicòlegs experts en orientació i inserció laboral treballarà de forma coordinada amb el departament de Serveis Socials municipal durant els pròxims mesos. 
 
 
Curs de productes fitosanitaris


Aixi, nomes en la passada edició, un total de 48 persones van millorar directament la seua situació laboral i econòmica, ja que 39 van trobar ocupació i 9 més van aconseguir noves fonts d’ingressos, amb una millora de la situació laboral. L’equip de coordinació va contactar amb més de 300 persones, va fer 167 entrevistes inicials i va confeccionar 144 itineraris personalitzats, tant laborals com formatius i personals. Un dels eixos bàsics del programa és reforçar la cerca de feina entre la població femenina per a millorar l’ocupabilitat i les condicions de treball de les dones. 
 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mostrat també la seua satisfacció, ja que “el programa de cohesió social ha tingut un alt percentatge d’inserció laboral i creixement personal en les anteriors edicions. Fomentar l’ocupació i millorar la vida dels veïns i veïnes de Tavernes és una de les nostres prioritats”. 
 
En 2017, en la primera edició, el programa va ser reconegut en els premis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al Bon Govern, en la categoria de ‘Gestió de projectes i fons europeus’, degut a l’èxit del programa quant a l’aplicació local.