L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de setembre del 2021

Demà dissabte i diumenge se celebra “La Vall dels Llibres”, 1a fira d’editorials independents, en el monestir de Simat

El Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna (Simat, País Valencià) acollirà demà dissabte, dia 25, i diumenge, dia 26 de setembre.  la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna, “la Vall dels Llibres”. La iniciativa impulsada per la Mancomunitat de la Valldigna i per l’editorial Lletra Impresa Edicions compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, de la Mancomunitat de la Valldigna i de l’empresa Alverlamp. A més a més, hi col·laboren la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Full-Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editorials del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Saforíssims SL, de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira i de la Regidoria de Cultura de Gandia.

El  programa compta amb quaranta-cinc activitats programades que es duran a terme simultàniament en tres escenaris: presentacions de llibres, converses entre autors/es, xerrades, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils, activitats per al jovent, un espectacle de dansa, entre altres actuacions. 

A tall d’exemple, hi haurà una taula redona sobre Joan Fuster, del qual es compleix l’any vinent el centenari del seu naixement, amb la participació de Ferran Garcia-Oliver, Isidre Crespo, Toni Mollà i Lourdes Toledo. Una altra taula redona de reflexió i debat sobre la normalització literària i lingüística de les darreres dècades, amb les intervencions de Lourdes Boïgues, Pep Bataller, Isabel Canet i Manolo Gil. Igualment, hi haurà una conferència a càrrec de l’escriptor i periodista de la Universitat de València Martí Domínguez; un recital de música i rapsòdia a cura de Tomàs de los Santos, que ha confeccionat un treball magnífic dedicat a Joan Salvat-Papasseit i l’actuació infantil “Contes disparatats”, del grup Disparatario. Els visitants de la Fira podran gaudir de l’exposició “Vacuna’t amb la lectura” cedida per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’exposició, concebuda per la il·lustradora Xulia de Vicente i l’escriptor Pasqual Alapont, consta de 16 panells explicatius i un còmic amb consells pràctics per fomentar la lectura en família.

 

Cliqueu damunt per engrandir

 

L'entitat ha previst el lliurament d’un premi a una entitat o a una personalitat la trajectòria professional de la qual s’haja centrat en la promoció de la lectura en valencià. L’entitat o persona reconeguda amb aquest guardó rebrà una escultura creada ex professo de l’artista Josep Basset. Un altre artista de primera fila que participa també a la Fira és Vicent Almar, que s’ha encarregat del disseny del cartell de la Fira i del díptic de la programació.

L’objectiu de la Fira és la promoció de la lectura en valencià i de llibres publicats per editorials independents professionals i per institucions públiques de proximitat. Lletra Impresa Edicions, una de les dues entitats organitzadores de la Fira, assenyala que “la Vall dels Llibres no serà una fira de llibre a l’ús més perquè pretenem que es convertisca en una fita literària, llibresca i cultural indefugible i anhelada cada any”.

En aquesta primera convocatòria, hi ha prevista la participació de vint-i-cinc editorials. De Catalunya vindran Brau Edicions (Figueres), Editorial del Pirata (Sabadell) i Godall (Barcelona). De Mallorca, AdiA Edicions (Calonge). I del País Valencià: Afers (Catarroja), Aila (Altea), Balandra (València), Drassana (València), Edicions Camacuc (Paiporta), Edicions del Buc (la Pobla de Farnals), Edicions del Bullent (Picanya), Edicions 96 (la Pobla Llarga), Edicions Tívoli (Gandia), El Petit Editor (Cullera), Harkonnen Books (Benifairó de la Valldigna), La Orquídia de Darwin (Massanassa), L’Encobert (València), Lletra Impresa Edicions (Gandia), Perifèric Edicions (Catarroja), Pruna Llibres (València), Salze (Castelló de la Plana), Sargantana (Paterna), Scito Edicions (València), Sembra Llibres (València) i Vincle (València).

Cliqueu damunt per engrandir

 

També es compta amb la presència de les publicacions del CEIC Alfons el Vell de Gandia, de la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València i de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) a través de les llibreries Ambra de Gandia i Les Graes de Simat de la Valldigna. Als escriptors i intel·lectuals ja esmentats, cal afegir-n’hi d’altres de gran anomenada i prestigi com ara Encarna Sant-Celoni, Joan Borja, Mercè Climent, Maria Josep Escrivà, Teresa Pascual, Josep Piera, Adriana Serlik, Sico Fons, Vicent Cremades, Àfrica Ramírez, Toni Cucarella, Francesc Bodí, Manel Rodríguez-Castelló, Emili Morant, Antoni Prats, Jordi Botella, Begonya Mezquita, Rosa Mengual, Rafa Gomar, Núria Sendra, Emili Piera, Matilde Martínez, Pau Sif, Vicent Berenguer i Juli Capilla, entre altres.

La Mancomunitat de la Valldigna ha remarcat que “la convocatòria d’aquesta fira pretén recolzar la creació i l’edició, així com posar en contacte tant a editors com a escriptors amb el públic. És una aposta ferma que, sumada a les activitats programades durant l’any, pretén convertir el Monestir de la Valldigna en un centre cultural referent al País Valencià”.