L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.710
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:20.663

dijous, 30 de setembre del 2021

Sico Fons premiat en el XV Premis Literaris Hospital Universitari i Politècnic La Fe 2021

 

El valler i col·laborador nostre, Sico Fons, va resultar el guanyador en la modalitat valencià dels premis literaris que cada any concedeix l’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura i que es van lliurar ahir 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel, a l’Hospital La Fe de València. L’acte no es va celebrar l’any passat per motius epidemiològics, estava limitat enguany, a un nombre limitat de públic.

El valler Sico Fons va obtindré el premi al millor relat en valencià per “No em tornes a somriure, per favor”.   L’autor introdueix al lector en la ment del protagonista, captant la seua atenció a través d’un monòleg interior d’una gran frescor narrativa, no exempta, a més a més, de tocs poètics. La intriga d’allò que esdevé al personatge hom desvelarà també al final del relat.

 

El premi al millor relat en castellà l’ha obtingut "Un amor prohibido", de Jana Moneo Pérez. El relat, de caràcter fantàstic, tracta amb sensibilitat i destresa literària una greu malaltia de la que, afortunadament, gràcies a la ciència, cada vegada comptem amb més mitjans per a vèncer-la. Malaltia que no esmentarem ací per formar part de la intriga de la història.

En la modalitat de poesia, ha estat premiat el poemari "Niebla"  de Mariano Jurado Arcos. El conjunt dels poemes no parla al lector d’una dolència concreta del subjecte poètic, però sí dels dies de dolor als que la poesia ajuda a fer-hi front.

El jurat d’aquests XV Premis Literaris Hospital Universitari i Politècnic La Fe  2021 estava format per  Ginés Vera Bellido, Imma Mañez Albert, María Montes Paya i Pepa Salavert, que actuava com a secretaria. En aquesta edició s’havien presentat 24 concursants, amb 19 relats i 5 poemes.

La gerent del Departament de Salut la Fe, la doctora Eva Salvo, ha assenyalat que “es tracta d’un certament molt important per a nosaltres, i estem satisfets que tot i les dificultats l’Associació haja decidit seguir endavant. Donar veu als i les pacients, en moment com els que hem viscut, és encara més important, perquè a través dels relats podem escoltar la seua veu i conèixer les seues vivències”.

 


Des d’ací volem donar la nostra més sincera enhorabona a Sico Fons i demés premiats, però també a tots els que s’han presentat a aquesta convocatòria. Ja de bestreta us recomanem la lectura del llibre de pròxima aparició que recollirà, a banda d’aquestes obres, una àmplia i interessant selecció de les obres presentades en aquesta edició.