L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 8 de setembre del 2021

L’Ajuntament, a través de Serveis Socials, posarà en funcionament un hort social i urbà en la zona de Marjaletes per a formació educativa

May be an image of 4 persones, people standing i people sitting



L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, ultima la creació i posada en marxa d’un hort social i urbà en la zona de Marjaletes, dirigit a la formació educativa i laboral de l’alumnat del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA). L’espai també quedarà a disposició de tots els centres educatius vallers i de l’alumnat del Centre de Convivència, amb parcel·les reservades per a cultivar i un aulari a l’aire lliure per a impartir tallers d’agricultura, sostenibilitat i conscienciació per a cuidar el medi ambient.

El nou hort social i urbà suposarà la creació d’un innovador espai d’aprenentatge al voltant de l’agricultura i la jardineria, amb la finalitat d’enfocar els alumnes del centre SADIA cap als estudis de formació professional agrícoles i forestals, per tal d’afavorir la seua eixida laboral en una de les activitats amb més ocupació a la Valldigna i a la comarca de la Safor. Els alumnes es formaran amb personal docent professional en faenes agrícoles com la sembra i la poda d’arbres fruitals i hortalisses i en treballs forestals.

Les faenes d’adequació del terreny situat en la zona agrícola de Marjaletes, amb una superfície aproximada de 4 fanecades, començaran pròximament, una vegada ha entrat en vigor la modificació de crèdit aprovada en el Ple del mes d’abril, i es preveu que l’hort social i urbà es pose en funcionament els mesos vinents.

A més, este espai mediambiental tindrà la implicació de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient i els tallers d’ocupació del municipi, que col·laboraran en la millora i adequació de l’hort i a promoure la plantació d’espècies florals autòctones, amb les quals es reforestaran posteriorment les zones verdes i les muntanyes del municipi. 
 
 May be an image of dret, arbre i natura
 
Formació educativa i laboral, amb respecte al medi ambient i sostenibilitat

El projecte tindrà com a eixos principals la formació educativa i laboral, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat, i també un component social, ja que els fruits sembrats i recol·lectats pels alumnes seran donats a Càritas Interparroquial Tavernes.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha assenyalat que “es tracta d’un gran projecte transversal i social amb el qual l’alumnat del SADIA aprendrà els oficis relacionats amb l’agricultura i podrà encaminar el seu camí acadèmic per a seguir formant-se, i l’alumnat dels centres educatius tindrà també un espai per a treballar la terra i fer tallers mediambientals”.

Per altra part, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha destacat que “estem a punt d’engegar un projecte en què treballem de fa molt de temps i que serà molt beneficiós per als xiquets del centre SADIA, ja que valorem molt positivament la projecció que tindrà sobre els seus valors i el creixement d’oportunitats laborals que suposarà”.