L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 1 de setembre del 2021

A partir d'avui una DANA afectarà la peninsula amb pluges i tempestes



Ens arriba a partir d'avui una gota freda o DANA des de l'Atlàntic, que travessarà el centre-interior nord peninsular. Les altes pressions situades en les Britàniques permeten que els despenges d'aire fred circulen pel seu flanc sud i arriben a la Península Ibèrica, que està pràcticament en avís per xàfecs i tempestes localment fortes. Vore mapa superior.

Molts d'aqueixos avisos són grocs, per pluges de fins a 15 o 20 litres per metre quadrat en una hora i a més amb pedra, però ja hi ha algun taronja, que representa un risc alt, per les tempestes que iran augmentant amb el dia. Al País València seran més probables en zones de muntanya de l'interior. 

No és habitual trobar mapes com l'actual, que generarà aiguats tempestuosos de caràcter molt irregular, acompanyats de calamarsa, ratxes intenses de vent i amb bastant aparell elèctric la majoria de les vegades.

A partir d'avui s'esperen tempestes intenses en el centre i el quadrant nord-est peninsular, però els xàfecs podran aparéixer en zones interiors i també al litoral, amb el risc de que es repetisquen diluvis com els de dies passats en zones de Castelló o Tarragona 


 

A la vesprada, la previsió és de tempestes molt intenses i podran aparéixer en quasi tota la península encara que sense arribar al litoral de l'extrem sud-est peninsular, a la meitat occidental d'Andalusia ni als arxipèlags.

Les temperatures màximes registraran un notable descens en gran part del país, entre 8 i 10 °C més baixos que dies passats. Un ambient quasi tardorenc encara que tenim estiu fins al dia 21 d'aquest mes de setembre.