L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 26 de setembre del 2021

Avui diumenge continuen les activitats i la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna, “la Vall dels Llibres”

Ahir dissabte es va celebrar la primer jornada de la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna, “la Vall dels Llibres”, una iniciativa impulsada per la Mancomunitat de la Valldigna i l'editorial Lletra Impresa Edicions amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i l’empresa Alverlamp, que se celebra fins avui diumenge al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna (Simat, País Valencià).

 

 

La fira se va celebrar ahir amb total normalitat fins a les 8 i minuts de la vesprada, quan en pocs minuts es va obscurir el cel i va aparéixer un fort ruixat acompanyat de llamps i trons que van deslluir el final de la jornada. La fira es reprendrà avui amb anuncis de bon oratge.

Les quaranta cinc activitats programades per aquestes dos dies tenen lloc en tres espais diferenciats del monestir (plaça de l'església monacal, refectori i almàssera) on s'ofereixen presentacions de llibres, converses entre autors/es, xerrades, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils, activitats per al jovent, un espectacle de dansa, entre altres actuacions. 
 
 

 

A tall d’exemple, els assistents i assistentes podran al llarg d'aquests dos dies assistir a taules rodones com la que girarà al voltant de la figura de Joan Fuster, avançant ja la celebració del centenari del seu naixement (1922) i on participen Ferran Garcia-Oliver, Isidre Crespo, Toni Mollà i Lourdes Toledo, o a l'anunciada sobre reflexió i debat sobre la normalització literària i lingüística de les darreres dècades, amb les intervencions de Lourdes Boïgues, Pep Bataller, Isabel Canet i Manolo Gil. 

 

 


Igualment, hi haurà una conferència a càrrec de l’escriptor i periodista de la Universitat de València Martí Domínguez; un recital de música i rapsòdia a cura de Tomàs de los Santos, que ha confeccionat un treball magnífic dedicat a Joan Salvat-Papasseit i l’actuació infantil “Contes disparatats”, del grup Disparatario. 

Els visitants de la Fira podran gaudir de l’exposició “Vacuna’t amb la lectura” cedida per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i que s'exposa en el refectori monacal. És una exposició fruit de la col·laboració entre la il·lustradora Xulia de Vicente i l’escriptor Pasqual Alapont, que consta de 16 panells explicatius i un còmic amb consells pràctics per fomentar la lectura en família.

 

 

 L’objectiu de la Fira és la promoció de la lectura en valencià i de llibres publicats per editorials independents professionals i per institucions públiques de proximitat. Lletra Impresa Edicions, una de les dues entitats organitzadores de la Fira, assenyala que “la Vall dels Llibres no serà una fira de llibre a l’ús més perquè pretenem que es convertisca en una fita literària, llibresca i cultural indefugible i anhelada cada any”.

Us oferim tot seguit la programació anunciada per avui diumenge. Podeu clicar damunt de la imatge per agrandir-la i llegir millor.


Cliqueu damunt per engrandir