L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Era il·legal exhibir la bandera republicana al balcó de l'Ajuntament?



¿Era il·legal només perquè ho diga el PP i ja n'hi ha prou o hi ha alguna cosa més? Perquè considerem que no és prou que ho diga, ho haurà de demostrar perquè també nosaltres podem dir de seguida, i ho diguem: estan equivocats. 
 
Sí, i tant, el PP està equivocat i és així no perquè ho diguem nosaltres, la gent de La Cotorra, sinó perquè tenim raons, i de pes, que ens avalen. La bandera republicana será preconstitucional, però no és il·legal exhibir-la ni tampoc és inconstitucional. 
 
La seua exhibició no és contrària al vigent ordenament i cal deduir que el PP de Tavernes no coneix la Sentència 1335/2003, de 15 de desembre, del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que estableix que exhibir banderes republicanes està emparat pels articles de la Constitució que consagren la llibertat ideològica i la llibertat d'expressió.
 
L'exhibició de la bandera en un plànol secundari a les oficials que onegen en els mastelers de la façana no contravé tampoc el contingut de la Llei 39/1981, de 28 d'octubre, per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes
 
Si fem cas a això que diu el PP no s'hagueren pogut exhibir en tot el territori nacional les banderes de la República Francesa després dels desgraciats atemptats de París; ni la bandera LGTB o bandera del arocoiris que s'han exhibit en ocasions anteriors en la mateixa façana.
 
Penjar la bandera republicana és recordar que la legitimitat del nostre ordenament jurídic constitucional deriva dels valors propis d'aquell règim democràtic-constitucionalista.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si.

Anònim ha dit...

No era il.legal.

Anònim ha dit...

La que per a mi és il·legal és la'actual proposada per Franco i la monarquia, per arribar a una democràcia pactada amb la dictadura, és a dir, tenim una democràcia que és un seguiment de la dictadura. Ja està bé de mantindre una monarquia retrograda.