L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 25 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: És sectari reconéixer el valencià en pla d'igualtat amb el castellà?


La Sra. Elena Bastidas, subsecretària general del PP valencià, exalcaldessa d’Alzira i diputada a les Corts espanyoles afirma que reconèixer el valencià en pla d'igualtat amb  el castellà en els concursos municipals és “sectari”. ¿I reconèixer el castellà? Segur que no ho es per a la Sra. Bastidas, malgrat que és evident que s’imposa el castellà a tots els concursos municipals!! Imposar el francès a París és una actitud sectària? I imposar el portuguès a Lisboa? Per a la Sra. Bastidas, només és sectari normalitzar el valencià al País Valencià!

Reconéixer el valencià en pla d’igualtat al castellà no és imposar el valencià, sinó intentar normalitzar la nostra llengua. Sectari és furtar, enganyar i empobrir la societat valenciana amb Copes d’Amèrica, Terres Mítiques o aeroports de Castelló, Brugals, Emarses o Gürtels. El que és sectari és mentir i retallar els serveis més bàsics. Equiparar el valencià al castellà és sectari? El que és sectari és destrossar la nostra llengua, arraconar-la i tancar-la en un gueto,

La Sra. Bastidas (I el PP per extensió) té molt fàcil descobrir i vore on es troba el sectarisme. ¿A quantes sales de cine pot anar en valencià i a quantes en castellà? ¿Hi ha igualtat d’oferta? ¿A quants teatres es fan obres en valencià i en quants en castellà? ¿Quants llibres es publiquen en valencià i quants en castellà? ¿Quantes revistes pot comprar la Sra. Bastidas en valencià i quantes en castellà? ¿Quantes emissores de ràdio i de televisió pot escoltar i vore la Sra. Bastidas en valencià i quantes en castellà? O diaris? A quines parròquies pot anar a missa en valencià la Sra. Bastidas? Quants judicis es fan en valencià i quants en castellà? A les Universitats del País Valencià, quantes assignatures es fan en valencià i quantes en castellà?

Ara resulta que demanar la mateixa igualtat per al valencià que per al castellà, es relegar el castellà i ser un sectari! La Sra. Bastidas vol fer-nos creure que el valencià està en igualtat de condicions que el castellà, i a més, que el Govern Valencià està arraconant el castellà. I això és mentida!

El valencià és la llengua pròpia del País Valencià i es troba en gran inferioritat a la Universitat, als jutjats, a l’Església, als mitjans de comunicació... La Sra. Bastidas faria bé de llegir-se la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, i voria com s’ha de protegir una llengua que està en inferioritat al País Valencià.

El cognom de la Sra. Diputada, que troba “sectari” normalitzar el valencià, és bastida, que entre altres accepcions vol dir: “Màquina de guerra, molt utilitzada en l’Edat Mitjana en l’atac contra muralles i castells, consistent en una espècie de torre mòbil feta amb barres i posts de fusta i amb un pont llevadís”. Una màquina de guerra. Màquina per destruir una llengua i un País! Quina diferència amb un altre significat de bastida: construcció per permetre el treball d’un Poble. 
 
És sectari imposar el valencià? El que és sectari és marginar la nostra llengua, dividir-la i menysprear-la. I d’això el PP i els seus dirigents en sabem molt, ens han donat i ens donen exemples des de fa 20 anys, el més cridaner tancar la radio i la televisió valenciana o prohibir a base de multes l’arribada de TV3 o d’IB3 a les terres valencianes.
 
Basat en un text de Josep Miquel Bausset (La Veu del PV)