L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 10 d’abril del 2016

El diputat Jordi Joan presenta una proposició no de llei sobre l’estabilitat del personal docent i investigador a les Universitats



El diputat de Compromís en les Corts, Jordi Joan, ha presentat una proposició no de llei per instar al Consell a encentar urgentment les negociacions necessàries per a l’estabilització del personal docent i investigador en règim laboral de les Universitats públiques valencianes, a més de la seua equiparació laboral i retributiva al Personal Docent i Investigador (PDI) funcionari, mitjançant un conveni col·lectiu.

Jordi Joan ha explicat que som l’única comunitat autònoma que no disposa d’un conveni col·lectiu que arreplegue de forma explícita al personal docent i investigador laboral de les Universitats. El conveni col·lectiu vigent data de 1997, quan la legislació encara no contemplava la possibilitat que hi hagués personal docent i investigador de caràcter laboral.

En este sentit, Juan ha afegit que “pel que fa al PAS de les Universitats existeix un greuge comparatiu entre aquest i el personal de Sanitat o de Justícia de la Generalitat, pel no reconeixement de la carrera professional, la qual cosa és una clara discriminació que cal esmenar”. 

Des de Compromís ens posem al costat de les Universitats públiques valencianes. Estem al costat del seu professorat, tant del que està contractat en règim laboral, com dels funcionaris, així com del personal d’administració i serveis. I, sobre tot, d’aquell professorat que està en una situació d’acreditació però que no pot promocionar a causa de la falta de mesures del Govern central”, ha explicat el diputat.