L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 d’abril del 2016

El plenari de dilluns preveu l'inici de l'expedient per a recuperar la piscina coberta



 
El plenari de dilluns contemplarà entre els punts de l’ordre del dia l’inici de l’expedient per a rescindir la concessió de la piscina coberta a l’actual adjudicatària per tal de rescatar la concessió que, segons fonts del govern municipal de Compromís, serà ofertada en concurs públic perquè siga gestionada per una empresa externa.

La voluntat del govern de Compromís és que la gestió siga externa i no es contempla de cap manera una gestió directa des de l’Ajuntament. 
 
Encara que serà el pròxim dilluns, plenari de maig, quan de manera oficial es faça pública la decisió del govern municipal de Compromís, des de fa dos mesos que es treballa en eixa solució i fins i tot ja està previst que una empresa externa especialista ajude en el procés d’estudi de la situació actual de la piscina coberta, que hi ha executat i que falta, quina inversió caldria fer per posar en funcionament la instal·lació i sobre tot, la valoració actual de la mateixa a l’hora de pensar en la possible indemnització a l’adjudicatària. Queda clar que caldrà restar la inversió feta per l’Ajuntament i es de suposar que es reclame també els perjudicis causats pels cinc anys que ja hauria d’estar en funcionament la instal·lació. 
 
 
Com es pot comprovar, un procés idèntic al que va haver de front el govern de Compromís en la passada legislatura per rescatar el pàrquing municipal, la primera gran “pífia” del PP, amb un cost de rescat per a les arques municipals de vora 1’8 milions d’euros, una quantitat que ha marcat i ha nugat “de mans i peus” al govern actual a l’hora de poder fer inversions per a Tavernes. I ara sembla que el procés es pot repetir en l’actual legislatura pel cas de la piscina coberta.

L’Ajuntament de Tavernes i el govern municipal han tingut fins ara més paciència que el sant Job i han donat totes les facilitats a la concessionària perquè poguera capitalitzar-se. Tal com hem desgranat en infinitat d’articles sobre el tema ací en La Cotorra els darrers anys, l’empresa concessionària no ha complit res del que havia previst, ni tan sols els terminis per a pagaments de proveïdors.

Cal recordar que des de l’Ajuntament de Tavernes fins ara tot han estat facilitats: es va acollir al concurs, va acceptar una quita en el deute, va autoritzar a que l’empresa hipotecarà la concessió com a mitjà per poder finançar-se, es van aprovar les modificacions del projecte, tot esperant a eixe refinançament que acabés la instal·lació i poder obrir-la i usar-la. 
 
 
No demanes un camí planer

Al igual que la cançó d’En Llach, el rescat de la piscina coberta no va a ser cap camí planer.
El dilluns està previst aprovar l’inici de l’expedient que, tot apunta i el govern municipal n’és conscient, pot allargar-se alguns anys fins que el procés acabe.

I tot apunta també a que la concessionària, després de tants anys sense cap solució, no tindrà cap problema en esperar més temps i per tant és previsible que al·legue contra la decisió i els arguments de l’Ajuntament i en bona lògica, acabaran amb la intervenció del Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Generalitat que haurà d’emetre el seu informe. Almenys ens consta aquest és el panorama que es preveu des del Govern municipal .
 
I tot no acaba ací: caldrà després, com hem indicat, la presentació dels informes tècnics sobre la situació real de la piscina, que cal fer perquè es puga obrir, i sobre tot i dient-ho de manera senzilla, valorar els costos de tot, del que hi ha fet i del que falta, per tal d’arribar a la liquidació, és a dir, quina és la quantitat que l’Ajuntament haurà de pagar a la concessionària per l’obra ja executada una vegada descomptats els 1’3 milions d’euros que va facilitar l’Ajuntament. 
 
 I ací poden entrar - fins i tot judicialitzar-se-  la valoració d’altres elements com serien els danys i perjudicis que podria reclamar l’Ajuntament per l’endarreriment de la concessionària en complir els terminis del contracte.

Recomanem la lectura dels següents articles publicats, de manera cronològica, perquè són un bon resum de tot el procés de la piscina coberta des del 2012 fins ara.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/09/lajuntament-informa-que-la-piscina.html

 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora. Quan obrin?

Anònim ha dit...

Demà, que no ho has llegit?

Anònim ha dit...

La empresa de la piscina diu ara en la premsa que ha demanat un prestamo per poder obrir este any. Serà veritat o que!