L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 29 d’abril del 2016

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Seran capaços?


Segons publica “El Mundo” el Tribunal Constitucional dictarà sentència imminent a favor del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern del PP de Rajoy contra el “Dret Foral” valencià de separació de béns que regeix per defecte en aquesta autonomia.


La mesura suposarà molèsties per a milers de casats d’ençà el 2008, que hauran de registrar unes noves capitulacions per a continuar l’opció de règim de separació de béns de la llei valenciana, amb el consegüent cost, tal com han apuntat els senadors de Compromís, que s’han cansat per activa i per passiva de demanar al govern del PP de Rajoy que retire el recurs. 


Cal entendre i tindre ben clar: la normativa rescatada del dret foral valencià és molt més avançada que la civil espanyola, cosa que han remarcat tots els juristes valencians. El Tribunal Constitucional hauria interpretat "un excés" dels valencians en la mesura i envaïrien competències estatals, quan l'Estatut d'Autonomia reformat, aprovat pel Congrés de Diputats, li atorga capacitat per a legislar sobre la conservació, desenvolupament i modificació del Dret Civil Foral valencià. 


És un altre cop d’un govern centralista i castellanitzador, com és el PP, en contra de les aspiracions del poble valencià de mantenir el nostre dret propi, o si voleu, és un nou Decret de Nova Planta com el que va signar Felip V fa 300 anys impulsat ara pel govern del PP de Rajoy. 


Més de 300 anys després continuem amb la mentalitat castellana, francesa, uniformitzadora i centralista, on nomes Castellà Madrid, Madrid Castella importen. I un nou fet greu que patim com a valencians: s'ignoren, una vegada més, les peticions dels valencians defensades de forma unànime des de desenes d'ajuntaments, col·lectius científics, professionals i col·legis d'advocats. 


I aclaridor de què és i com actua el PP: ací vota una cosa i després a Madrid s’ho passa per l’angonal i ho traeix, fa tot el contrari. Perquè ací el PP va votar en les Corts Valencianes la reforma de l’Estatut de 2006, va votar a favor del reconeixement del Dret Civil Valencià i ara, és el PP qui ho ha recorregut davant el TC i han mantingut el recurs en contra de la demanda unànime, que repetim, de desenes d'ajuntaments, col·lectius científics, professionals i col·legis d'advocats.. 


El govern del PP de Rajoy ens dóna de bufetades i ens tracta com a ciutadans de segona. El govern del PP de Rajoy és qui pacta amb la Generalitat de Catalunya no portar al Constitucional cinc conflictes de competències i al mateix temps no retira els recursos contra el Dret Civil valencià. En definitiva, se li vol negar al nostre autogovern un aspecte que gaudeixen comunitats com les Illes Balears, Galícia o Euskadi. 


Els valencians ho havien de tindre ben clar: des del 1707 nomes valen les seues lleis, només val la seua història, només val la seua llengua. Nosaltres nomes existim per ofrenar noves glòries... i mut! Trist, molt trist. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tampoc estan d'acord amb aixó?

Anònim ha dit...

Una constitució que no ens respeta no pot ser la nostra constitució, reforma ja !!!

Anònim ha dit...

Una constitució escrita en un temps i una época concreta, i amb uns condicionants concrets com són les acaballes de la dictadura i escrita per unes forces majorment que venien d'eixa dictadura i tots vigilats per l'exercit que s'havia alçat contra la legalitat republicana havia de continuar amb els "tics" centralistes i uniformadors.
I això ho hem estat patint els territoris històrics, sobre tot els de la corona d'Arago, i en especial fins i tot més que Catalunya els valencians, perquè allà han fet "causus belli" de les seues coses, i ací ens hem dedicat a ofrenar glòries a Espanya. I així ens ha anat.
Ara la culpa és nostra. I continuem igual, només cal vore quin partit va ser el més votat el 20D i vorem ara, amb tot el que ha eixit de més de corrupció.
Quanta raó tenia el Conde Duque de Olivares.