L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 30 d’abril del 2016

La Generalitat convoca una reunió a les autonomies sobre política lingüística


La Generalitat Valenciana ha convocat la resta de territoris amb llengua pròpia al primer seminari de direccions generals de política lingüística de l’Estat que té entre els seus objectius fer un “front comú” per reclamar a l’Estat una Llei orgànica per protegir les llengües cooficials. Al seminari estan convocats els responsables de Política Lingüística de Catalunya, Illes Balears, País Basc, Navarra, Galícia, Astúries i l’Aragó. Se celebrarà el pròxim 14 de maig, en el marc de la Primavera Educativa.

La Carta Europea de les Llengües Regionals del passat 20 de gener retreu a l’Estat espanyol la deixadesa per no vetllar per la diversitat. La Constitució preveu al seu article 3 que la riquesa de les diverses llengües de l’Estat és patrimoni cultural d’especial respecte i protecció però no hi ha cap element que desplegue aquesta protecció, que recau en l’actualitat sobre les comunitats autònomes. 

“La intenció és començar a parlar de la necessitat d’una llei orgànica que regule les diferents llengües pròpies” ha informat la Direcció General de Política Lingüística que ha confirmat la presència de totes les autonomies convocades a una primera reunió que ha de servir per posar “fil a l’agulla” i començar a treballar de manera conjunta.

El Govern valencià vol oferir una taula, un espai i València que fins ara ha estat marcada per la corrupció esdevinga nucli de l’educació, del plurilingüisme i multilingüisme i comencem a treballar junts per elaborar una llei orgànica.