L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 28 d’abril del 2016

Condemnats a penes de presó dos directius de Terra Mítica i 20 empresaris


L’Audiència de València ha condemnat l’ex-cap de contractació de Terra Mítica, Justo Valverde (que en el moments dels fets era cunyat de l’ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana) així com l’ex-director tècnic Antonio Rincón a cinc anys i 10 mesos de presó per delictes d’estafa a través de factures falses durant la construcció del parc.

La sentència condemna a 20 empresaris més a penes de presó que van dels 4 als 47 anys per diversos delictes contra Hisenda Pública, estafa i falsedat. Les principals condemnes són per a dos contractistes i subcontratistes del parc, amb més de 40 anys de presó. L’empresari Vicente Conesa, principal contractista, ha estat condemnat amb més de 23 anys i 10 mesos de presó. L’Audiència imposa multes als condemnats de més de 71 milions d’euros. La sentència s’ha llegit avui de manera pública a la Ciutat de la Justícia de València. La lectura ha hagut de ser suspesa uns minuts a causa de la indisposició d’un dels acusats.

L’Audiència de València va iniciar el març del 2015 la vista oral del conegut com a cas Terra Mítica, amb exdirectius del parc i empresaris, acusats de delictes contra la hisenda pública, estafa i falsificació de documents.

La causa arranca l’any 2005 en el marc de la investigació oberta per la Fiscalia arran d’una denúncia de l’Agència Tributària contra una vintena d’empreses entre les quals hi havia Terra Mítica. Se’ls acusava d’haver defraudat l’impost de societats i l’IVA dels exercicis 2000 i 2001 falsificant factures per serveis que mai no es van prestar. El frau ascendeix a 4,4 milions d’euros en tan sols dos anys.