L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Parlem d'obres i d'adjudicacions, les d'ara i les d'abans.


El PP ens “ha obsequiat” amb una nova nota de premsa que té com únic objectiu criticar les adjudicacions de les obres realitzades dins del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València. El PP ha posat el crit en el cel perquè, segons diu, el 75% dels 639.453 euros del pla s’han adjudicat a empreses de fora i no està d’acord amb el procediment negociat sense publicitat d’adjudicació. 

I nosaltres els diem que si hi ha alguna cosa il·legal en l’adjudicació, si Compromís no han fet el que mana la llei... doncs, ja saben quin és el camí!. I no cal que ací els l’expliquem perquè el PP té molta experiència com acusat a centenars de causes als jutjats. 

A Tavernes no és el cas i el PP ho sap. Sap que es compleix la legalitat i sap que, excepte projectes molt especialitzats, sempre es convida a empreses de Tavernes. Però, una de dues, o realitzen ofertes més cares o no es presenten, com en el cas de la pintura dels senyals viaris. Les adjudicacions es poden veure en la web municipal i estan publicades en la Plataforma de Contractació de l'Estat.

I ho saben perquè poden consultar l’expedient. I si no ho fan, tenen un greu problema i els ciutadans caldria que ens preguntem què fan com a oposició. I potser ens haurem de creure el comentari massa oït: que els regidors de l'oposició (excepte un) van poc, però que molt poc, a l'Ajuntament al llarg del mes i majorment només se'ls veu la setmana de comissions i en el ple.

El govern de Compromís – com suposem feien els governs del PP – compleix la legalitat i defensa els interessos de Tavernes. I adjudica les obres a l'oferta més econòmica i amb les millors condicions perquè arriben a bon port. Això ho faria també el PP, encara que es puga posar en dubte quan comprovem l'estat final de l'aparcament del passeig o la piscina coberta. Molt lamentable que critiquen el govern de Compromís només perquè compleix la seua obligació i defensa els interessos de Tavernes.

Senyors del PP, vostés no s’han assabentat però les coses han canviat. Compromís governa per decisió de la ciutadania i governar comporta la responsabilitat de triar els projectes per a la ciutat, com va fer el PP en els Plans I de Zapatero i el Pla Camps.  O potser caldrà recordar-vos que en 20 anys mai no vau acceptar cap obra proposada per l’oposició perquè  dieu que la responsabilitat com a govern era vostra. Si la responsabilitat és del govern, com vau dir sempre, ¿ara de què en parleu?

El PP hauria de saber també que en el darrer govern i amb alcaldia de Manolo Vidal, ja en plena crisi, va adjudicar dins del Pla E de Zapatero obres valorades en 1.700.000 milions d’euros a empreses de fora del poble, va adjudicar el Braç Treballador a Jarquil Andalusia SA d'Almeria per valor de 540.945 euros i, en el Pla Camps, va adjudicar els obres d’Avinguda de la Platja a una UTE de fora per valor d'1.700.000 euros.
 
Quasi 4 milions d'euros adjudicats pel govern de Manolo Vidal al voltant del 2010, en plena crisi, a empreses de fora quan totes les obres, excepte la repavimentació d’alguns carrers adjudicada a Pavasal per valor de 138.462 euros, totes les obres les podien executar empreses de Tavernes.


En plena crisi i amb tants aturats o més que ara. Recordem: A Tavernes el gener del 2010 hi havia 1.504 aturats, al febrer eren 1.601 o siga, la cosa anava de pujada. En gener del 2011 ja eren 1.792 i el mes de maig, quan el PP acabava el seu govern, ens deixava 1.827 aturats. Però aleshores els aturats no importaven i adjudicaven obres del Pla I i el Pla Camps a empreses de fora sense pensar en els aturats i empreses de Tavernes. 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tindrien que donar més faena a empreses i autonomos del poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es dóna tota la que es pot i més, però els concursos d'obres o proveïments els guanya qui oferta el millor preu.

¿Vosté compra una rentadora per 400 euros si la mateixa li l'ofereixen per 350? L'Ajuntament actua igual. Defensa els diners de tots, els que ixen dels nostres impostos.

Anònim ha dit...

Aleshores si és correcte i legal perquè Jordi diu lo de "xanxullos" al ple de les Corts?

https://youtu.be/rG6S5nH9RSU?t=2m14s

Encara que parle d'altres ajuntaments està possant en dubte les adjudicacions de Tavernes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que està ben clara la intervenció. I també que no el cas de Tavernes per molt que alguns vulguen posar-ho tot en el mateix sac i parlen de xanxullos. .

Ací i ara no es fa com abans: contractació de la piscina amb un 0 d'informe econòmic. Així ens ha anat.

Només unes quantes obres (el proveïment de material es fa també majorment amb empreses locals) que ara recordem. Segur que ens oblidem d'alguna i demostren el poc fonament que tenen les acusacions del PP

- Primera fase del Cantalot. Iniciada i acabada per empresa del poble.
- Millora del carrer Dr. Fleming (costat del mercat). Empresa del poble
- Millora entrada platja. Empresa del poble
- Millora i urbanització de l’entorn de la capella platja. Empresa del poble.
- Urbanització escoleta platja. Empresa del poble.
- Obres de reparació de tots els centres escolars. Empresa del poble
- Obres de la placeta del Tio Julio. Empresa del poble
- Contractes de compra de material i proveïment a l’Ajuntament. Empresa del poble.
- Remodelació vestidors i sistema aigua piscina municipal. Empresa poble
- Reparació nínxols i obres en cementeri. Empresa del poble
- Millora i condicionament espai Torre de Guaita. Empresa del poble
- Col·lector de Sant Pere i Passeig. Empresa del poble

Les que recordem.

Anònim ha dit...

Queden poques empreses en el poble i ara es dediquen a reparacions de casa i no els interessa eixes obres i no es presenten a l'adjudicació. Això m'ho comentava un empresari, que diu que ara que hi ha moviment els interessa més rehabilitar cases o pisos que fer obres per a l'Ajuntament.
I si no es presenta cap del poble en la pintura que son més de 100.000 euros, i després tenim asfaltat de carrers, o actuacions molt especials, com la millora del llac de la Goleta, o compra de material informàtic, per exemple, és normal que al final s'ho emporten els de fora de Tavernes i tinguen més proporció.