L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dijous, 7 d’abril del 2016

PLENARI ABRIL 2016: Un canvi en l'ordenança d'ocupació de la via pública amb polèmica



El Govern de Compromís de Tavernes va rebutjar en el plenari una esmena presentada pel regidor socialista Víctor Borrás, on demanava una bonificació per els bars i restaurants que no deixen les taules i cadires al carrer.

El consistori debatia una modificació de l’ordenança sobre ocupació de la via pública que, tal com explicava el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, naixia dels tècnics municipals després d’observar quina és la realitat del dia a dia. Es debatia aprovar en l’ordenança que, en tancar els establiments, es retiren les taules i cadires del carrer i els dóna l’opció de guardar-les en els locals o deixar-les fora, però ben apilades i nugades de forma correcta.

Víctor Borràs, del PSOE, demanava que complir eixa obligació de guardar el mobiliari fora “premiada” amb una reducció de la taxa, cosa que tenia l’informe en contra dels tècnics que argumentaven que era un tema de l’ordenança reguladora fiscal i no d’ocupació de la via pública i que no comptava amb cap estudi econòmic.

Que era tema d’ordenança fiscal i d’estudi econòmic, afegim nosaltres, pensem que ho havia de saber perfectament el regidor socialista després de més de tres anys com a regidor delegat d’Hisenda Municipal. Però bé... sense més comentaris.

Un punt del ple anterior i no fer els deures
   
El punt que es debatia venia rebotat del plenari de març quan es va deixar sobre la taula a proposta del regidor socialista. En aquell plenari, la modificació de l’ordenança ja havia estat votada a favor en comissió per tots els grups municipals i, a pesar d’això i d’haver votat a favor, el grup socialista va presentar de veu, no per un escrit, una proposa de modificació en el plenari de març. 
 
Una actuació i una proposta que, realment no comprenem, després que, en la comissió preceptiva que és on tocava dir alguna cosa, no havia posat cap objecció i l’havia votat a favor.
 
En el plenari de març, el govern de Compromís va accedir a la petició i va deixar el punt sobre la taula per estudiar la proposta de modificació per al plenari d'abril, tot i que ja comptava amb els informes positius i el vot a favor de tots els partits expressats en comissió a favor de l’ordenança.

Després d’això, no cal ni dir que el regidor socialista Víctor Borràs s’obligava a presentar la  proposta per escrit en la comissió d’abril. Però no ho va fer, com tampoc va presentar cap estudi econòmic que ho avalara.

Si que abans del plenari va lliurar la proposta per escrit i va ser informada en contra pels tècnics perquè, com ja hem dit, ni era el lloc per presentar-la ni tenia estudi econòmic.
 
Davant d’això, en el ple del passat dimarts, insistia Borràs i la presentava com a una esmena (que podia haver presentat en comissió, com reconeixia), que va ser rebutjada amb els vots en contra de Compromís i l'abstenció del PP. 
 
I apreciem nosaltres: amb un mes de temps pel mig, del plenari de març al d’abril, el regidor no va tindre temps de fer els seus deures i presentar per escrit la proposta i que s’estudiés en comissió? Que pretenia que Compromís li fera el seu treball i presentara la seua proposta?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La proposta de Borras em pareix coherent. Bonificar als que deixen lliure la via publica.

Anònim ha dit...

A mi no. Tenen com obligació per la ordenança deixar lliure el carrer arreplegant cadires i taules i deixar-les a un racó o dins del local.
També podria demanar una bonificació per als que reciclen i llancen el fem, carto o vidre als contenidors que toque, per exemple.

Anònim ha dit...

El passeig del país valencià queda fet un desastre cada nit. Només un establiment, la horxateria, apila i lliga el mobiliari. Els demés deixen el mobiliari on els ve, tapant banquets i ocupant un espai considerable. Això, si no mirem uns panells metàl·lics que tenen per ahi tirats on es pot fer mal qualsevol.

Anònim ha dit...

Dubte que molesten unes taules al mig d'una plaça i de nit...
Jo tampoc hi veig coherencia en donar una bonificació.