L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 d’abril del 2016

Tavernes augmentarà les unitats escolars el pròxim any.


Els centres de Tavernes augmenten les aules el pròxim curs escolar. Així el col·legi Sant Miquel comptarà amb una nova aula d’infantil, el Divina Aurora amb una nova de primària i s’habilitarà en el col·legi Alfàndec una plaça de “Comunicació i Llenguatge”, segons publicava ja fa  dies el diari Levante-EMV.

També es contempla que el Divina Aurora ha passat a tindre la consideració de “CAES” des del passat juliol, és a dir, un Centre d’Acció Educativa Singular i per tant oferirà un currículum especial a cadascun dels alumnes que no puguen seguir la marxa normal de les classes.

Aquestes novetats estarien dins de la proposta d’arranjament escolar per al pròxim curs de la Conselleria d’Educació, una proposta que ha resultat beneficiosa en general per a tota la comarca de la Safor-Valldigna ja que en el curs que ve arribarà a disposar de 20 noves aules per a l’ensenyament infantil i primària i l’especialitat de “Comunicació i Llenguatge”.

La noticia posa fi a cinc anys de retallades i supressions d’aules que ha dut a cap el PP amb la conseqüència de molts professionals sense places o suprimits dels llocs que ocupaven. En els darrers anys el PP, com ací hem denunciat moltes vegades, havia suprimit desenes de línies en els centres de la comarca amb arguments com la falta de xiquets per reducció de la natalitat.

El diari no indica res de si l’arranjament escolar contempla també la possibilitat que el col·legi Alfàndec incremente una unitat més l’educació infantil, cosa que s’ha rumorejat bastant en els cercles educatius, i amb la qual cosa el centre mes gran de Tavernes passaria a tindre tres unitats en infantil de primer any.

La majoria de les aules tenen la consideració “habilitades”, això vol dir que funcionaran el pròxim curs i si es veu la seu necessitat durant tres anys passarien a ser definitives. Aquestes aules habilitades són majorment de primària. 

Tot no son bones noticies, i hi ha tres centres que perden una unitat amb la qual cosa l’increment en la comarca en aquest primer any del nou govern de la Generalitat, que ha fet una aposta per l’educació pública, és de 17 unitats més.

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STE-PV), majoritari en el sector, ha valorat en positiu les previsions “després de cinc anys de retalls” i ha calculat que les noves aules suposen la contractació de dos mestres per cadascuna (titular-reforç) amb la qual cosa serien 40 professors més per a la comarca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem pareix molt bé que es creen places per a primària, igual que per a la especialitat de comunicació i llenguatge, però igual que hi ha professorat per a educació especial ,no deuríem també de crear places per enfermera en els col.legis que tinguen alumnes amb enfermetat greus com diabetes... també és considera educació especial.