L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 1 d’abril del 2016

Ciudadanos contra el dret civil valencià

Ciudadanos ha rebutjat recolzar una moció en l'Ajuntament de València per a la retirada pel govern d'Espanya dels recursos d'inconstitucionalitat contra tres lleis valencianes al considerar que interfereix en el funcionament del TC, quan la moció es dirigeix al Govern de Rajoy.
 
El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat una declaració institucional dirigida al Govern central perquè retire els recursos d'inconstitucionalitat contra tres lleis autonòmiques que regulen el dret civil amb els vots a favor de Compromís, PSPV, València en Comú i el PP.
 
La moció recolza les demandes de la Asociació de Juristes Valencians (AJV) i no va comptar amb el suport de Ciudadanos perquè aquest partit considerava que una institució pública no ha d'inferir en el treball dels tribunals i demanava un respecte a la separació de poders i a la independència del poder judicial.
 
Però no era aqueix l'objectiu de la moció, ni del manifest de la AJV, ni de les moltes mocions presentades pels ajuntaments que no es dirigeix per res al Tribunal Constitucional, sinó al Govern Central a qui insta a que retire aquests recursos interposats per l'Advocacia de l'Estat en 2011. 
 
No es tracta d'una petició al Constitucional sinó al Govern i està dins de la campanya que fan les Administracions amb el suport d'entitats i la societat civil.

I si voleu riure... Ciudadanos damunt afirma que és favorable a que les tres lleis (la de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, la llei de custòdia compartida i la d'Unions de fet Formalitzades), estan en el seu programa electoral i fins i tot porten ja diversos anys manifestant el seu interès per una llei de custòdia compartida a nivell nacional.
 
I com que calia justificar-se d'allò injustificable acusaven a l'alcalde de València, Joan Ribó, i al seu partit, Compromís, de reivindicar aquest cos legislatiu valencià amb un ús partidista i per confrontar espanyols i valencians.
 
L'Ajuntament de València s'ha sumat als 40 ajuntaments valencians que ja recolzen la demanda de la AJV, una demanda que Compromís va traslladar al Congrés i al Senat el febrer passat. També el PP valencià es va sumar a aquesta reivindicació traslladant fa un mes mocions en els seus ajuntaments en favor de la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat.