L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 6 d’abril del 2016

El Congrés de Diputats aprova iniciar els tràmits de la reforma de l'Estatut valencià



El Congrés de Diputats va aprovar ahir iniciar els tràmits per a la reforma de l’Estatut valencià i ho fa amb els vots a favor de tots els partits, a excepció de Ciudadanos, que ha trencat unilateralment el consens que s’havia assolit en les Corts Valencianes. Aquesta reforma permetra que el País Valencià reba finançament segons el seu pes poblacional.

La defensa d’aquesta reforma de l’Estatut va ser defensada pels síndics de les Corts Valencianes Fran Ferri (Compromís), Manolo Mata (PSOE) i Jorge Bellver (PP). Igual que en les altres ocasions que es va tractar aquest tema, cap membre del Govern espanyol va estar present en la sessió, un detall de la importància que els temes valencians tenen per a Rajoy i el PP.

Els  tres sindics han defensat la reforma de l'Estatut per blindar la inversió estatal a la nostra terra d'acord amb el pes poblacional, cosa que ja va ser aprobada per les Corts Valencianes en 2011.

Fran Ferri de Compromís  va remarcar la gran injustícia que patim els valencians en inversions i ha recordat que el passat mes de setembre ja va tindre lloc una sessió semblant i també el govern va preferir prendre's alguna cosa "en el Bar Manolo" i ha lamentat que el buit en les cadires és un  "reflex" del que notem els valencians quan anem a Madrid a reivindicar qüestions de justicia. 

Ferri ha parlat de la discriminació sistemàtica que hem patit al País Valencià, amb un càstig a cinc milions de valencians que veuen "com molts projectes no es duen a cap per la manca de diners que el Govern de Madrid ens dedica dins dels Pressupostos Generals de l'Estat".

Manolo Mata (PSOE) ha explicat que la falta d'inversions i l’infrafinançament ens ha situat en una “policrisi que ens pot portar a una policatàstrofe” i ha remarcat que el govern de la Generalitat no pot pagar el deute derivat del mal finançament ni tampoc té perquè pagar la multa europea de 19 milions d'euros perquè els governants del PP falsejaren les dades del dèficit.

El síndic del PP, Jorge Bellver, ha seguit en la línia de carregar contra el govern del Botànic, on deia que estava “segestrat  per Podemos” i, com no, va dibuixar un panorama perfecte i idíl·lic al País Valencià, amb oblit de tot el que ha passat i passa en la nostra terra com a conseqüència dels governs del PP.

En la intervenció de parlamentaris, ha destacat Joan Baldoví que ha reiterat “el càstig” que han patit els valencians durant 20 anys de govern del PP, al temps que recordava que en eixos 20 anys el deute de la Generalitat ha passat de 1.000 milions a 40.000 milions.