L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 6 d’abril del 2016

PLENARI D'ABRIL 2016: L’Ajuntament rebaixa l’IBI de les terres rústiques dins de sectors sense urbanitzar. També podría aplicar una rebaixa general del 8% a partir del 2017.




L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va comunicar en el plenari d’anit que l’Ajuntament procedirà enguany a aplicar una rebaixa de l’impost de l’IBI en les terres que són rústiques però que están ubicades en sectors urbanitzables.

Jordi Joan va recordar que va ser el mateix Ajuntament qui va demanar una rebaixa dels valors cadastrals dels terrenys situats en sectors urbanitzables segons el PGOU, però que queden pendents d’urbanitzar i realment tenen un ús agrícola. Aquesta petició del govern de Compromís ha estat atesa per la Gerència de Cadastre i per tant, a partir d’enguany, totes aquestes terres que estan pagant com a IBI de urbana començaran a tributar com a rústiques, amb una substancial rebaixa del rebut.

L’alcalde va confirmar que, no obstant, aquestes terres des del punt de vista urbanístic continuaran essent urbanitzables.

L’Ajuntament està preparant ja els primers rebuts fraccionats de l’IBI on aquesta rebaixa ja es farà efectiva i indicava al consistori que eixa mesura beneficiosa per a molts veïns, comporta una part negativa per a l’Ajuntament donat que deixarà d’ingressar sobre el mig milió d’euros.

Arribats ací, cal indicar que si no haguera aplicat la rebaixa del 2014 i ara aquesta del 2016, l’Ajuntament estaria recaptant sobre uns 2 milions més d’euros en concepte d’IBI. Unes xifres que desmunten i desmenteixen les afirmacions d’alguns partits de l’oposició, que alegrement afirmen que el Govern de Jordi Joan puja els impostos, quan és l’únic govern que els ha abaixat. 

I no oblidem que és una rebaixa quan Compromís gestiona un pressupost municipal amb uns ingressos reals de 15 milions, molt lluny dels 20 i 21 milions que s’ingressava en legislatures anteriors, abans de la crisi. O siga, s'està atenen les despeses municipals amb vora un 30% menys d'ingressos que abans del 2011.

L’Alcalde va aprofitar l’ocasió també per a informar que s’havia rebut un escrit oficial on s’informava a l’Ajuntament que la nostra ciutat té l’oportunitat de demanar una altra rebaixa dels valors cadastrals i afirmava que s’anava a sol·licitar.

L’alcalde va recordar que el govern de Compromís en la passada legislatura ja havia demanat una rebaixa del 20% dels valors cadastrals,  un fet que es va traduir en una disminució de les quantitats a pagar per tots els veïns i veïnes en l’IBI urbà entre el 2014 i el 2016. Ara la rebaixa que podria aprovar el cadastre seria del 8%, o siga aplicar un coeficient corrector del 0’92.

Aquesta novetat donada a conéixer pel Ministeri d’Hisenda, que es l’organisme competent, es vol aplicar dins dels pressupostos generals de l’Estat del 2017, i es una mesura que pretén acostar el valor de mercat dels habitatges al valors cadastrals.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona mesura. No van parlar també de tornar allò pagat de més el passat any per aquest tipus de terres? Es va pagar tot l'exercici com IBI Urbana.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El que es va parlar hem publicat.

Anònim ha dit...

Em referisc a plenaris de l'any passat. Fins i tot va eixir publicat en premsa el passat estiu si no recorde malament.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això es va dir -si no ens falla la memòria- que era una decissió a prendre pel Ministeri no de l'Ajuntament.