L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 2 d’abril del 2016

La Generalitat li planta cara a Montoro i afirma que no farà més retallades

El Consell no pensa fer-li cas al Govern de Rajoy, i més en concret al seu ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha demanat més retallades i sacrificis als valencians per complir un dèficit que, en bona part, és per culpa de la falta de finançament al País Valencià i la nefasta gestió del seu partit al front de la Generalitat.

La portaveu de la Generalitat, Mònica Oltra, va ser molt clara ahir en roda de premsa: "No farem retallades per complir l'objectiu de dèficit" i va ser molt dura amb el govern de Rajoy i amb el seu ministre Montoro, després que aquest últim haja manifestat que la Generalitat Valenciana era culpable de disparar el seu dèficit i incomplir els objectius fixats per al passat any. 

Mònica Oltra va qualificar d'insult als valencians les paraules de Montoro i afirmava que estem cansats de ser ciutadans de segona i de ser els últims de la fila per al Govern de Rajoy, al·ludint a la falta d'inversions i el mal finançament que ens ha donat el seu govern.

També va afirmar que el problema de la Generalitat és la falta d'ingressos des de l'Estat  i no les despeses i que es deu al mal finançament autonòmic que patim els valencians “gràcies” al model aprovat per José María Aznar (PP), i a l'aprovat per José Luis Rodríguez Zapatero (2009) que han perjudicat ostensiblement als valencians. I ho explicava amb una xifra: cada any la Generalitat ingressa 1.000 milions menys dels quals els correspondrien en funció de la població.
 
I ací nosaltres recordem que, arrodonint, són 150 euros els que cada valencià i valenciana percep de menys a l'any de l'Estat, si mirem les xifres de la mitjana estatal. 

I el que és més lamentable: aquesta falta de finançament la reconeixen tots, però segueix en vigor un model que acabava l'1 de gener del 2014, i que Montoro mai no va voler reformar amb la qual cosa segueix vigent el model del 2009.

I també va ser clara Mònica Oltra quan va dir que si no s'actualitza el repartiment de fons estatal no es podrà complir l'objectiu de dèficit i li demanava a Montoro que digués quants xiquets/es han de deixar els col·legis o quants pacients han d'abandonar els hospitals.

Sobre aquest dèficit cal recordar que l'anterior govern del PP, al juny del 2015, ja presentava unes xifres del 1’3% quan s'havia marcat el 0,7% del PIB. Però venien les eleccions i el ministre Montoro i el PP van callar, no van dir res sobre això, com tampoc van dir res de les irregularitats de la gestió, el saqueig i el balafiament dels seus coreligionaris al País Valencià.

Mònica Oltra acabava afirmant que hi ha problemes, que existeix un clar problema de ingressos, i això és per culpa del Govern d'Espanya.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Si tots pagarem els impostos que ens correspon pagar,começant per l'esglesia i acabant pels defraudadors reiteratius,s'havien acabat tots els problemes de finançament.