L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 19 de maig del 2013

Un muntó de despropòsits com a justificació d'allò que és injustificable



El diari Levante-EMV publica avui una entrevista amb el candidat a l’alcaldia que proposen els firmants de la moció de censura, el PP i la tránsfuga Karina Vercher. Una entrevista on el primer que es remarca i destaca és la gran quantitat de contradiccions del candidat en un intent de justificar el que és injustificable des del punt de vista de l’ètica política i de la llei contra el transfugisme que, diuen, ha firmat el seu partit.

El delegat de l’edició comarcal, Sergi Sapena, li proposa a Manolo Vidal un conjunt de qüestions de gran valor periodístic donada la situació política que viu Tavernes i que intentarem analitzar seguint el mateix ordre del diari.

Abans de res, cal fer esment el titular “Sufriria si gobernara con una tránsfuga pero Vercher no lo es”. Bravo, senyor candidat! Què Karina Vercher no és una trànsfuga? Trànsfugíssima!” No li respondrem nosaltres. Li ho deixem a la Viquipèdia: “Trànsfuga és una denominació atribuïda en política a aquells representants qui, traicionant als seus companys de llista o de grup o apartant-se individualment o en grup del criteri fixat pels òrgans competents de les formacions polítiques que els han presentat, o havent estat expulsats d'aquestes, pacten amb altres forces polítiques per a canviar o mantindre la majoria governant, o bé dificulten o fan impossible a dita majoria el govern de l'entitat. Sovint el transfuguisme té lloc per motius il·legals, inconfessables i socialment inacceptables, més que ideòlogics”. Pensem que està ben clar. I està ben clar que coincideix el 100% amb la condició de trànsfuga de Karina Vercher.

També en parlar de la trànsfuga afirma “no és trànsfuga, es concejala de un partido que responde a unas siglas”. Fals. Totalment fals. Un partit polític no és el grup municipal. Karina Vercher no és EU. Està adscrita cautelarment al grup municipal d’eixa formació política per un auto judicial que està recorregut, encara que això s’ho estan passant pel forro, tot i el mal que pot suposar per a Tavernes que s’anul·laren eixes mesures cautelares.  Està expulsada del partit, i això el PP ho oblida interessadament.

A preguntes del diari, Manolo Vidal és capaç de dir “yo no había hablado absolutamente de nada con esta concejala”. Fals. I sembla ser que una mentida. ¿No havia parlat absolutament de res amb la trànsfuga i el divendres dia 3 presenta una moció per urgència per al plenari de dilluns perque l’ara trànsfuga siga de nou adscrita al grup municipal d’EUPV?  Sembla més lògic i normal que li hagués demanat a l’alcalde, però aquest ha dit que no li ho va demanar. ¿Es va pactar en eixe moment la moció de censura? Potser, perquè el dilluns següent, abans del plenari, la trànsfuga ja es va tancar en banda i ja no va voler saber res de negociar el que havia demanat dels pressupostos.

Després sí que afirma que havia parlat amb ella dels pressupostos i li havia notat la falta d'“una acción social i una acción dirigida a reducir el paro”.  Veu la palla en l’ulls dels altres i la biga en el seu no la veu. Li recordem  que la passada legislatura a Tavernes no parava de pujar l’atur, com a tota Espanya, i no va fer res. El més de juny del 2011, últim més del seu govern, Tavernes tenia 1860 persones a l’atur. Feia quatre anys que anava pujant i pujant, i no va fer res per detindre’l.

Una circumstància que notem a l’entrevista es l’interés de Vidal d’identificar Karina Vercher=EUPV, pensem que intentar donar legitimitat a la seua moció de cara el lector. Així, quan l’entrevistador posa sobre la taula les diferencies ideològiques entre ambós afirma que  “no hay coincidència (entre els dos). Evidentemente tenemos planteamientos muy lejanos”. Però per al PP això és igual. No té cap problema en pactar. L’alcaldia per damunt de tot.  I després afig en parlar de les polítiques socials que “EU lo lleva en sus raíces”.

D’acord amb què  EUPV ho porta en les arrels. Però, ¡¡¡el PP no!!!  I sembla ser que tampoc la trànsfuga, on no veiem ni moralitat i decència política. Caldrà recordar-li al portaveu del PP que Karina Vercher no és membre d’EU. I, a més, que recolza a Tavernes el partit que està desmantellant tot l’Estat de Benestar, amb l’atac més fort que mai s’ha fet a sanitat, educació, serveis socials. Nosaltres simplement demanem als lectors que comparen les polítiques socials de Fabra&Marga Sanz o de Rajoy& Cayo Lara.

En el transcurs del text, Manolo Vidal afirma que està completament segur del recolzament del seu partit. Nosaltres no ho diríem tant. A Tavernes està clar que no. Que hi ha una gran divisió en el col·lectiu i un gran malestar en un gran sector de la població que ha votat el PP sense ser militants. Negar el contrari, es posar-se una bena als ulls.

A la pregunta de si la regidora trànsfuga “está comprada” afirma que només els ha demanat una baixada de sous. ¡Com es tiren balons fora!. Això no té res a vore amb els sous i amb el fet que la trànsfuga puga estar comprada.

I com a final, i en referència al govern municipal actual afirma que “seran pocos (los tripartitos) que acaben bien”. Nosaltres precisament opinem el contrari: les relacions entre Compromís-Bloc, PSPV-PSOE i EUPV ( no amb la trànsfuga, que no és EUPV) estan molt bé i amb ganes de treballar per Tavernes.
-

7 comentaris:

Una dona d'esquerres. ha dit...

Es curiós Cotorra quan diu que té amics en EU de Tavernes, és una mentira, no hi ha ningú que es puga tragar a una persona conflictiva com Manolo Vidal. Amics d'ell són el rector, el de la radio, i els constructors de fora del poble. Bé i els colocats per ells a l'ajuntament, pocs d'esquerres, i com no el que li feia tota la feina. La gent de bé no està amb ell, és dificil coneguent la seua vida.

Anònim ha dit...

El PPipartit de la VERGONYA no té fonament ni raó de ser. Vergonya els tindria que donar a Manolo Vidal i a la trànsfuga de Karina Vercher.

Anònim ha dit...

Manolo Vidal és cadàver politic, no el vol ningú, ja va arruïnar la residència solimar i l'ajuntament. No l'ha de votar ningú.

Anònim ha dit...

No sé si riure o plorar. Manolo i Karina, quan falten arguments vàlids, i s'amaga la veritat, passen estes coses: un còmic ridicul. I a pagar-la tot Tavernes, com sempre.

Anònim ha dit...

Molt bon article i reflexió cotorra, com sempre. Este home esta acabat, el poder a tota costa

Anònim ha dit...

A estos no se'ls creu ningú, vaja parella de manipuladors estan fets els dos.

Anònim ha dit...

no sau donat conter que manolin vidal no sa via fet el animo de que no era alcalde.mal miura li toca lidiar karineta