L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 28 de maig del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Carta oberta a la Sra. Karina Vercher


L’interior de l’ànima humana sovint esdevé inescrutable i misteriosa, i és per això que esbrinar les seues motivacions moltes voltes sembla cosa de bruixots i fetillers; sobretot, potser, per a persones que com jo —crec—, pequem una miqueta d’un excés contumaç d’innocència o ingenuïtat.

Ignore quins són els motius —veritables motius, volem dir— que han portat a la regidora Karina Vercher a obrar tal com ha fet fins ara en tot aquest afer provocat, segons tinc entés, per ella mateixa (i fins i tot gosaria dir que no m’importen massa); però, francament, votar en contra d’uns pressupostos generals (presentats per un Govern al qual ella pertanyia, no ho oblidem), al·legant que eren contraris als interessos socials del poble, no em sembla ni normal, ni versemblant, ni just.

I per descomptat que presentar una moció de censura, junt al grup conservador PP, em pareix encara més anormal, més inversemblant i més injust.

Cadascú és lliure de tenir l’opinió o ideologia que vulga, i obrar-hi en conseqüència. Això està més clar que l’aigua de la Sangonera (curiosa relació d’idees i noms, per cert!), però no hem d’oblidar pas, que la Sra. Karina Vercher va militar en Esquerra Unida, fins que fou expulsada, i li hem de suposar una idees d’esquerres i progressistes; ben contràries a les que solen esgrimir amb gran contundència i pocs miraments els governs liderats pel Partit Popular.

I com que tota aquesta forma d’obrar ens sembla ben il·lògica, no tindrem més remei que escoltar el que diu la vox populi. O no...

Perquè hi ha gent que diu que tot açò ve provocat per un immens i nociu afany de protagonisme d’aquesta exmilitant d’EU. Eixir en les portades de tots els periòdics i anar en boca de tothom al preu que siga. Ser la persona, ara mateix, més popular —i mai millor dit— de tot el poble i part de la contornada.

És això el que volia aquesta dona? Paralitzar ella —ella tota sola i soleta— la vida política i administrativa de Tavernes? Produir tot aquest mal i entregar en safata de plata l’alcaldia al Sr. Manolo Vidal?

I si no ha fet tot açò per afany de protagonisme, per què ho ha fet? Per diners? No, em negue a creure que algú pot caure tan baix i ser tan miserable com per a deixar-se comprar per una quantitat de diners o un suculent càrrec polític o administratiu. Les persones d’esquerres no solen fer això. Ningú ven els seus ideals per diners. Les persones decents, vull dir. Seria —i perdoneu-me una comparança tan cristiana com vendre l’ànima al Diable.

És per tot això que des d’aquest escrit commine a la Sra. Karina Vercher, a què es defense públicament i diga la veritat. Diga’ns que no ha fet res d’açò (sobretot permetre que el PP torne al poder municipal de Tavernes) ni per protagonisme, ni per diners o altres recompenses, ni per maldat (que també podria ser); i només llavors començarem a creure que l’estultícia humana és realment inescrutable, misteriosa i, sobretot, nociva per a tot un poble. Diga-ho públicament; que la política, com ben bé sabem, és cosa pública. Defense’s, si us plau!

Sico Fons
-

7 comentaris:

Karl Marx ha dit...

Sr. Fons d'aixo que diu vostè,, Karina tan sols s'ha sumat al FairPlay demostrat pels ara afectats (Bloc,PSOE,EU amb les seues velles glòries al cap) al seu moment. PP+Bloc Eugenio,PP+PSOE Escrihuela,PP+EU Eduardo. Tu Sico, et pots queixar, jo també, la majoria del poble (tots qui ahir no estaven a la manifestació) també, ells no poden donar cap lliçó moral de pactes polítics ni dretes ni esquerres. Ho dic per lo d'escrieure-ho en aquest blog.

Anònim ha dit...

Demostra vosté tal grau d'ignorància en els fets que parla que no cal ni entrar a contestar-li amb detalls cap dels tres supòsits que diu.
Per cert, el primer i el tercer estan incomplets i no es donaren eixes combinacions dins del temps. de 4 anys. Més ignorància.
Amb tot el que diu, simplement ens està demostrant a tots que es jove i no va viure els fets.
No estic ací per donar consells a ningú, i menys encara a qui sé que no els va a escoltar. De tota manera: li aconselle que s'informe, que pregunte a qui toca preguntar (encara queden vives velles glòries que segur estic li ho explicarien si els pregunta), perquè la ignorància només es pot guarir estudiant, informant-se, preguntant als actors dels fets i així un pot opinar, amb coneixement de causa d'allò que desconeix i malgrat això parla.
No vaig a negar-li que eixes combinacions es van donar a altres époques de la nostra història local (ja li he dit que vostés en posa dos incompletes), però són les circumstàncies les que vosté no esmenta, les que ha d'estudiar, preguntar, conéixer i aleshores segur estic que callarà.
Una cosa està clara: les opcions de govern - errades, encertades, com vulga - que un moment es donaren a Tavernes, per les circumstàncies que foren, eren totes legitimes i legals.
Cap d'elles es van fer amb una trànsfuga. El PP serà el primer de Tavernes que usarà una trànsfuga, una persona que roba més de 800 vots al seu partit, per donar el govern a un altre partit, per ascendir a alcalde a una persona que no va estar elegida en el moment de la investidura.
En cap dels fets anteriors es va canviar l'alcalde que hi havia elegit.
Li ho dit. Demostra una ignorància supina en els fets. I ja m'he allargat massa, però calia donar-li alguns detalls per si de cas vol investigar pel seu compte, que ho dubte que es millor parlar des de la ignorància ia això de saber porta treball, en uns casos on casualitat, sempre està pel mig el PP.
I això li ho diu una persona que ha estat enmig dels tres casos.

Karl Marx ha dit...

Molt ilustratiu que m'envie a informar-me abans que aprofite la seua entrada per ilustrat-me de tant com en sap. No dona cap dada ni nom en les correccions, així que no diu res. Soc jove pero no tonto, deuria entendre que el que vinc a dir es que ja han manat esquerres amb dretes i ningú pot dir res. Jo no he anomenat res de transfuguisme, per apostes es l'unic problema, Bueso, ja ho dirà un jutge si es problema o no. De fet esta trànsfuga ho va ser mateix des de que va eixir del seu partit i va continuar encara suportant un govern que no volia, es lògic el que ha fet, si no em volen de soci m'en vaig amb el meu programa amb un altre. Ja es vora quin tipus de política fa i quins diners s'emporta. De totes maneres, si ja coneixien el percal no se perquè forcen un govern desgavellat. Per manar a tota costa?

Anònim ha dit...

T'envie a il·lustrar-te perquè crec que tindràs interés a fer-ho, i com que no eres tonto, ho demostraràs fent-me cas i il·lustrant-te. No et done cap dada absns perquè són històries molt llargues, i no és cosa de dir tres renglons i prou ni de posicionar-me.

I demostres la teua ignorància des del moment que dius que la trànsfuga va suportar un govern que no volia. Això és fals. Ella ha continuant donant suport el govern que ella havia votat i al qual pertanyia. El fet de no ser adscrita per l'expulsió d'EU no la privava de ser del govern i no la convertia en trànsfuga. Això en dret es diu que no anava contra els actes propis i no anava tampoc en contra del partit amb el qual havia estat elegida. No era una trànsfuga. Ho es precisament quan fa el contrari del que acabe de dir-te: firmant amb el PP la moció de censura. El pitjor de tot és que el PP això ho sap i està prenent el pèl a molta gent.

Va uns detalls perquè investigues. Ací al final ens tocarà fer de director de tesis:

Primer: El govern de la UPV (no era Bloc) amb el PP d'Eugenio es fa quasi a finals del 1996 i les eleccions foren en maig del 1995. La UPV no va votar Eugenio d'alcalde. Investiga com i perquè s'arriba a eixe govern i quin govern "de facto" hi ha abans. I també perquè Eugenio Pérez es alcalde amb només 7 regidors.

Segon: Investiga que va passar entre PCPV (no era EU) i el PSPV local perquè arribaren els regidors del PP a governar amb Eduardo Bononad. ¿Va ser això tota la legislatura? ¿hi havia més partits aleshores en l'Ajuntament? hi participaren en eixe govern? Perque es trenca el pacte PCPV i PSPV?

Tercer: Investiga quina coalició d'esquerres guanya les eleccions del 1897 i perquè no arriba a l'alcaldia a pesar de que les esquerres tenien majoria front la dreta local.

Quant ho tingues tot clar i estudiat, t'aconselle que el planteges publicar-ho en un llibre perquè fins ara que jo sàpiga no hi ha res escrit d'eixe periode la història local, el que va entre 1987 i 1999. Pots consultar les hemerotoques i actes de plenaris que el donaran prou informació.
I per favor comenteu i parleu del que sabeu ben bé. I tot anirà millor i ens evitarem parlar d'ignorancies.
Ja veus, jo no m'he posicionat davant uns fets que conec molt bé. Simplement investiga. I publica-ho.

Un lector ha dit...

No entenc com poden eixir-te els articles tan redons. Eres un mag de la ploma i les interioritats, un artista contra l'estultícia. Ja vaig llegir el teu llibre d'articles, però et superes amb el respecte i meticulositat d'uns fets en tan pocs renglons. Continua escrivint que vals molt Sico.

Anònim ha dit...

Sico posa el dit en la nafra amb aquest brillant article.
Les explicacions que ha donat Karina per aliniar-se amb el PP no s'aguanten ni en pinces.
No tindrà el valor de contestar la carta amb arguments de pes.I no em valen els que al·legà al plenari en que rebutjà els pressupostos, ni els que aportà després en les seues manifestacions a la premsa. Jo només veig incoherència i afany de protagonisme. Per no parlar d'interessos inconfessables i d'enveja als qui han treballat fort i honestament pel poble, cosa que ella no ha fet.

Anònim ha dit...

Per a mi qué Karl Marx és Xavi, elnovio/parella/paredelfill de Karina Vercher. També és conegut com Mikel Janiaprou en el facebook.