L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 28 de maig del 2013

El govern municipal explica en una assemblea oberta els seus dos primers anys de gestió


El govern municipal va celebrar ahir una xerrada informativa de la gestió realitzada fins el segon any de gestió que es compleix ara. Com va dir l’alcalde Jordi Joan, la xerrada es feia dins del marc de transparència de gestió i informació al ciutadà que du a cap el govern i estava planificat des de feia temps, molt abans de la situació política convulsa de l’Ajuntament, amb moció de censura inclosa i que, aquesta, no anava a canviar el dret a la informació al ciutadà.

El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, va començar fent un breu repàs sobre la liquidació del pressupost del 2012, el primer complet de l’actual govern, i que havia donat resultat tan bons com acabar-lo amb 1’8 milions de superàvit i haver reduït el remanent de caixa negatiu dels 4’5 milions, en que es va acabar l’anterior legislatura, als 0’5 del 2012. 
És a dir, en un any s’havia aconseguit reduir en 4 milions el dèficit en un panorama de crisi general, i on el propi Ajuntament ha passat dels 20 milions de pressupost de l’anterior govern als 15 milions del 2012. O siga un 25% menys. 


L’alcalde ací va matisar un fet que considerava molt important: l’anterior govern pagava a proveïdors a més d’un any, i ara s’està pagant a dos mesos, assenylant que ahir mateix s’havien donat les ordres de pagament del mes de març.

Borràs va explicar que davant les preguntes que se li fan sobre a què s’han dedicat els 1’8 milions de superàvit del pressupost va dir que, simple i clar, a pagar deute de l’anterior govern perquè així ho exigeix el Pla d’Ajust i el govern de Rajoy. “En eixes condicions, inversions poques, simplement manteniment. És l’únic que ara es pot fer. Estem pagant deute anterior”.

El regidor d’Hisenda va fer una explicació detallada sobre el pressupost del 2013, que no es va aprovar pel vot en contra de l’oposició i de la regidora trànsfuga, i considerava que el pressupost responia a l’esperit de gestió del govern: no gastar més del que hi ha, no gastar en el que no hi ha pressupost, contenció de la despesa i racionalització del recursos. Borràs va explicar que fins i tot el pressupost del 2013 ha disminuït 0’5 milions respecte al del 2012, a pesar que s’ha de fer front al pagament de bancs amb una partida que inclús enguany s’incrementa perquè comença la devolució del prèstec de 5’9 milions fet per l’anterior govern.


Es va explicar que s’està treballant amb pressupost prorrogat del 2012, cosa contemplada en la llei, i que els possibles ajustos i modificacions s’hauran de fer amb la modificació de partides i de crèdits, cosa que suposarà un treball extra, però que era perfectament assumible.

Sobre la no aprovació de pressupostos del 2013, l’alcalde Jordi Joan va indicar que potser hauria estat més fàcil accedir a la demanda dels 30.000 euros durant tres anys que volia la regidora trànsfuga: “hauríem pogut dir els diners no són meus. I com que no són meus....” però va indicar que això “no ho farem amb els diners públics, amb els diners de tot Tavernes, que són sagrats i són de tots”. L’alcalde indicava que era la responsabilitat del govern gestionar els recursos de tot amb transparència i com cal, i va recordar que la trànsfuga no havia justificat de cap manera eixa despesa, no havia presentat cap projecte, no havia dit exactament com s’anaven a gastar eixos diners. “No són 30.000 euros. És simplement ser fidels a uns principis morals i ètics, i sobre tot, a fer una bona gestió dels recursos”. Uns arguments en els que també venia a coincidir el regidor d’hisenda. 


Un segon bloc d’explicació va ser el cas de l’aparcament i la piscina, dos marrons amb que ha hagut de tragar el govern actual, i que poden suposar vora 4 milions que haurà de pagar l’Ajuntament, és a dir haurem de pagar els veïns i veïnes de Tavernes, com a conseqüència de la nefasta gestió que va dur l’anterior govern en el tema. Per no allargar aquesta crònica, dedicarem una noticia explicativa a aquests dos punts desenvolupats ahir, així com a l’IBI, el tema riu Vaca i els polígons industrials explicats ahir.

L’assemblea va acabar amb la intervenció de les regidores portaveus dels dos partits que integren el govern municipal, Carmen Canet pel PSPV-PSOE i Llum Sansaoli, per Bloc-Compromís.

Carmen Canet va fer un breu resum de la gestió realitzada en les àrees d’urbanisme i Turisme, indicant que en el cas de l’urbanisme s’està treballant en el desenvolupament del PGOU, un pla general que té molts problemes perquè aprovat en el 2004 quedava molt bonic en el paper però de quasi impossible execució per la gran quantitat de problemes.


Sobre Turisme, Carmen Canet va senyalar que el govern aposta fermament per la promoció de Tavernes, va explicar totes les millores introduïdes en la nostra platja (passarel·les, més dotació de salvament i tots del poble, millora en les casetes, la introducció de serveis i activitats lúdiques des dels quiosquets de platja....) i va remarcar que tot, tot, el que se’ls havia demanat des de l’organisme que concedeix les “banderes blaves” s’havia complit, i a pesar d’això s’havia perdut la bandera blava de La Goleta. 

“Tavernes ha fet tots els deures, nosaltres hem fet tots els deures, altres no els han complit” indicava la regidora en una clara referència a l’Administració Autonòmica i Estatal que ha deixat sense executar el projecte de reposició d’arene en la platja, una qüestió que es creu ha estat determinant perquè no se li concedira.

Perquè una cosa està clara, i açò és cosa nostra: La Goleta tindrà enguany millor serveis i dotacions que l’any passat, fins i tot platja accessible. I si té millors serveis, més dotacions i només ha canviat a pitjor la situació de l’arena.... cal atribuir a aquesta mancança el fet de perdre la bandera blava. I aquesta mancança està ben clar que no l’ha de resoldre el govern municipal. La regidora ho va dir ben clar: “Tavernes ha fet els deures, altres no han complit” i amb això pensem ho explicava tot.


Llum Sansaloni va remarcar que tots els regidors del govern havien treballat de valent, havien fet les seues tasques i amb la seua manera de fer política de proximitat s’havia obert el camí a la recuperació de la dignitat de les persones i a acabar amb polítiques d’amiguesme, especulació i compres de vots donant ticquets de menjar. “Les portes de l’Ajuntament s’han obert a la ciutadania i em fomentat la participació ciutadana, hem atés a tots els veïns i veïnes sense mirar colors politics, amb la qual cosa hem fet una societat mes lliure i més digna”. 

LA MOCIÓ DE CENSURA
 Com és habitual en les assemblees informatives d’aquest govern, es va donar torn obert de paraula als assistents que van poder preguntar lliurement allò que volien. I com no, va sorgir la pregunta de la moció de censura, resposta per l’alcalde que la va qualificar de “injusta” i “totalment fora de lloc” i sense arguments. Jordi Joan va dir que estaria justificada si el govern haguera fet “barbaritats” en la gestió, però eixe no era el cas i va recordar que s’havia presentat només als pocs dies de no aprovar-se els pressupostos. 

En parlar sobre els aspectes legals va dir que cadascú interpreta les lleis i la situació segons el seu punt de vista. “Nosaltres considerem que no es pot presentar eixa moció donada la condició d’expulsada que té la regidora i això pensem que la convirtiria en una trànsfuga. La llei dóna suficient recursos per a oposar-nos, anem a lluitar perquè no s’aprova i ho farem basant-nos en el Pacte Antitransfuguisme” concloïa.

En resum una assemblea que durava dos hores, tranquil·la, on cap dels assistents que omplia el pati de butaques de l’auditori va poder en cap moment escoltar una paraula més alta que altra contra ningú, cap retret, cap critica a governs anteriors ni a actuacions presents que marquen la política local, i on ja era difícil, mai es va sentir el nom del partit en l’oposició ni el nom de la regidora. Una altra manera de fer política, però també una altra manera d’actuar i d’explicar la gestió feta. 
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I de veritat creguem que podem prescindir d'aquest govern??? Espere que demà la moció es quede en un no res i puga continuar aquest exercit d'il.lusions que ens han portat aquest xicots... Molta bona feina la feta per Jordi Juan i el seu equip. Jo estaré amb vosaltres.

Bonic ha dit...

Que poques assemblees hem vist al poble, des d'aquest govern ja no és podrà dir el mateix. Ja que té el sà costum de donar comptes al poble annualment. Un exercici sà de transparència, no com estaàvem acostumats. Imagineu-vos fer un pla d'urbanisme on tota la població va a saber que anem a fer. Ha acabat , per motius clars, el desconeiximent del poble del que fan els seus governants. Som majors d'edat i ciutadania amb a quest govern. S'ha acabat, ja per ús l'especulació amb els nostres béns que els anteriors ajuntaments convertien en béns forasters. Recuperem doncs, nivells de particiapció, democràcia real. Passe el que passe, una època per a recordar. Amunt govern municipal.

Anònim ha dit...

Mira, participació ciutadana. Ja ens hem estalviat els 30 000 euros del pla que demana la trànsfuga. O és que quan la gent pregunta i el govern respon no es participació?

He estudiat an aquestos llibres. ha dit...

Que bona llavor en una bona terra que feu Cotorra que donarà de ben segur un bon fruit. Visca la nostra Terra.
Gràcies per mantenir-me la lectura, extensa i fresca com les noticies que dones.

Anònim ha dit...

Cotorra vosté sap alguna cosa sobre uns numerets per a entrar demà al plenari?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No.
Suposem que passarà igual que en el plenari d'investidura fa dos anys. La gent farà la cua i s'aniran donant numeros fins que s'acabe l'aforo del plenari.

Bowie ha dit...

no es pot filmar el plenari, i penjar el video?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni ho sabem ni és cosa nostra com podràs pensar. Si que ens han dit que la Ser de Gandia el transmet en directe.

Anònim ha dit...

diuen que una imatge val més que mil paraules...si no fora tan penós donaria risa sentir algunes coses...

http://www.youtube.com/watch?v=bpyuXITUujY

Anònim ha dit...

El pp si tinguera un poc de sentit comu i moral i menys vergonya no entraria aixi a l'alcaldia, tot no val per governar, aixi estimula la avaricia i el odi. bueno i lo de la Karina es pa desterrarla del poble per sinverguesa i profitosa.ja esta be de profitosos descarats q despres es passeigen pel poble com si foren ministres mirant a la gent per dalt del muscle.
Crec q dins de la crisi tant forta q estem patint el govern de Jordi esta fent un exercici de transparencia q en la vida haviem conegut en este poble. Sols espere q no es contagien del mal segeixquen aixi, treballant pel poble.