L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 31 de maig del 2013

Fracassa la moció de censura contra Jordi Joan promoguda pel PP i una trànsfuga d’EUPV

Dues imatges de Carmen Canet llegint l'informe


El posicionament de la presidenta de la mesa d'edat, Carmen Canet, del PSPV, ha tombat la moció de censura presentada contra el govern de Jordi Joan. La presidenta ha argumentat la seua negativa a que es votara la moció en considerar que no complia els requisits que marquen les lleis. La segona membre de la mesa, Carmen Alario del PP, ha donat la seua conformitat, amb la qual cosa i per no haver consens, no s’ha votat i Carmen Canet, com a membre de major edat, ha donat per conclosa la sessió.

Carmen Canet iniciava la sessió amb la lectura d’un escrit on venia a justificar el seu posicionament en contra, escrit que era contestat per Carmen Alario que considerava la moció era legal i s’hauria de votar.

Imatges del plenari

En aquest moment, la president ha donat lectura a un informe jurídic, i durant vora una hora de lectura desmuntava passa a passa i en base a les lleis vigents cadascun dels arguments que el secretari de l’Ajuntament havia usat per donar com a vàlida la presentació de la moció.

A l’informe, segons hem pogut entendre, s’afirmava que una seria de sentències que enumeraven la regidora, consideraven trànsfuga la firmant de la moció perquè tota la seua actuació havia estat en contra del que li demanava el partit en el qual va ser elegida. Igualment l’informe desmuntava la base jurídica per la qual el secretari de l’Ajuntament havia admés a tràmit la moció, en considerar que no havia contemplat tots els punts que la jutgessa havia redactat en l’auto de mesures cautelars, sobre tot on s’indicava que no era competent en la demanda civil de la regidora i només afectava la decisió del ple municipal.
El govern municipal en acabar la sessió
El mateix informe, posava dubtes a actuacions de la secretaria i, a més, indicava la possibilitat què el recurs no s’hauria d’haver admés perquè la regidora expulsada d'EUPV no va votar en contra de la decisió del plenari de llevar-la del grup municipal d’EUPV i passar-la als no adscrits.

Al final les conclusions eren que la regidora no podia firmar una moció de censura donada la seua condició d’expulsada del seu partit, tal como ho va confirmar el jutge del civil de Sueca que no va atendre la demanda de la regidora de dictar mesures cautelars i el seu partit ha confirmat en diverses ocasions, amb la qual cosa el vot de la regidora no seria vàlid.


Alcaldes i personalitats de totes les formacions polítiques implicades (Bloc-Compromis, PSPV-PSOEi EUPV així com del PP) entre ells alguns diputats han estat presents en la sala, recolzant els partits.

Per tant, Jordi Joan, continua d’alcalde en un govern en minoria. Si hem de fer cas als comentaris dels cercles pròxims al PP, aquest partit pensa presentar un recurs al tribunal contenciós-administratiu al·legant que el govern municipal no ha fet cas de les mesures cautelars dicatades i fins i tot, es parlava d’una demanda contra la regidora Carmen Canet, per haver-se oposat i haver fet que la moció no continuara.
Jordi Joan i Carmen Canet en eixir a una plaça plena

Al final de la sessió, el nombrós grup que esperava en la plaça i que no havia pogut accedir al salo de plenaris per estar ple ha aplaudit el govern municipal quan ha eixit. L’alcalde Jordi Joan i la regidora Carmen Canet han vistat corejats els seus nom enmig de l’eslogan majoritari “Volem aquest govern” que repetien els militants i simpatitzants dels tres partits.

Diverses unitats de les forces de seguretat, policia local i guàrdia civil, han establit una vigilància sobre la plaça i voltants, però en general el sentit cívic i la tolerància ha estat la nota dominant, encara que no s’han pogut evitar alguns crits contra l’alcalde de Gandia quan abandonava la plaça, i també alguns altres crits protagonitzats contra l’alcalde per un grup de partidaris de Manolo Vidal, entre ells un conegut empresari. El portaveu del PP i la resta de regidors han eixit per la porta principal sense escoltar cap crit en contra i han estat aplaudits per una vintena de partidaris que l’esperaven.

La regidora Karina Vercher ha abandonat l’edifici per una porta lateral i ha estat introduïda en un cotxe camuflat, suposem de la guardia civil, i escortada com a mesura de seguretat, encara que no ha hagut cap problema i ningú li ha dit res.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ja esta tot clar? podria presentarse un altra mocio? Jo no se si aso ja sacabat o continuara,ja que diuen que si querelles que si juzgats....! Podem creure que finalment este govern acabara els 2 anys que falten? Ja no sabem que creure.

Anònim ha dit...

Xe que content estic!!!

Anònim ha dit...

Anim desde aci per a Carmen Canet.
N'hi ha que tindre dos c. per a fer el que ha fet, sabent que li pot caure pena de presó si algun jutge interpreta que el que ha fet es prevaricació...

Anònim ha dit...

I ara que pot passar?

Anònim ha dit...

Esperem que tot vaja bé i que la gent del poble recorde per a les pròximes eleccions municipals el vergonyós comportament d'aquestos personatges del PP i de Karina: no els interessa treballar pel poble, sols miren pels seus interessos particulars.
Recordeu-ho. Ni aigua a aquesta gent del PP!

L.F. advocat ha dit...

No creguem que Carmen Canet no sàpiga on està després de tindre un bufet com Martinez Moliner, pregunteu als letrats, és més tot el procés s'acaba amb aquest informe i les bases jurídiques del tribunal superior d'Asturies. La resta es tractar a la gent com illetrada com ha intentat fer el secretari de l'Ajuntament intentant fer canviar d'opinió a una regidora. Seria com intentar en darrera instància que no presentarà un informe tan rigorós que ell des d'una hora coneixia. Per tant, estem a punt i preparats per anar on siga, la llèstima es que hi ha unes despeses pel poble per culpa d'errors fucionarials i ànsies de poder, sense base jurídica.
Per favor informen al poble ell es el que paga. BÉ, bé.

Anònim ha dit...

Soc feliç!!! Es el millor que podia passar tots fent força a valgut la pena VOLEM ESTE GOVERN AMB EL SEU EQUIP!!!

Serietat Vidal, serietat ha dit...

A Vidal le queden dos dies de polític, però, després que totes les barbaritats que va dien qui le donarà feina d'advocat???

Fisonomista del MI5 ha dit...

Mireu la segona foto. Quin mal de cap pel secretari. Quin mea culpa. No pot ni en el mal de cap que té pel que ha creat del no res.

Anònim ha dit...

Es posible una mocio per llevar la paga al alcalde o baixarli el sou a 600 euros al mes com an fet en algun poble de valencia en contra del pp? Manar en minoria 2 anys es molt de temps pero aixina no faran el que voldran. Anims carmen,el mal de cap que tespera es durader.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem si podrà ser. Juristes diuen que sí i altres que no.
Ara després d'haver tingut un alcalde del PP, Manolo Vidal, i als regidors Amparo Espí, Salvador Ribis i Luisa Mifsud, cobrant durant 4 anys (només parlem ara de la passada legislatura, perquè la cosa també passava ja abans. I no diguem numeros que cobraven perquè no volem entrar en batelles de xifres) pensem que no estaria massa justificat ni ètica ni políticament.
Manolo Vidal va dir en la investidura que "volia un alcalde les 24 hores del día".
A més, se sentaria un precedent perillos i algú al llarg del temps hauria de beure de la mateixa medicina, perquè ni el govern actual és etern ni cap serà etern.
Com diuen els castellans: "Arrieros somos...." o "la venganza es un plato que se come frío" o els xinesos: "Seu tranquil a la porta de casa que voràs passar el cadàver del teu enemic".
Pensem ens entén.
Ara en aquest país cadascú és lliure de fer el que considere convenient. I despres que carregue amb les conseqüències.

Anònim ha dit...

MANOLO VIDAL tu sabrás perquè ho has fet. Tal vegada siga perquè deixen de ningunejar-te en el PP o tal vegada perquè has volgut fer el cant del cigne abans de morir politicament. A lo millor ara el Rus el mira d'una altra forma perquè ja sap el que tots a Tavernes sabem: que no aprofites, per a la política volem dir. Qui sap, igual el posen a les próximes el 17 per quedar bé. Qui sap, igual necessites a algú que t'obriga els ulls i que el diga: no aprofites. Torna a casa.
Decepcionat estava amb tu quan vas deixar el poble més pobre que una rata, però ara en vore el ridicul més espantós que has fet més bé em dones llàstima, i més quan tens a mig partit en contra.
Que no Manolo, que no t'aguanten, que no et suporten. Has tingut el teu moment de glòria i l'has cagat. Ara, agafa a Karineta del bracet i aneu-vos els dos a casa, dimitiu.
Tavernes i el PP i EUPV us ho agrairan. I a vore si torna la pau i la normalitat.
Tu mateix, Manolo.