L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 de maig del 2013

Transparència? Quina transparència? Compromís espera encara l’execució de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a la Generalitat a lliurar a Compromís totes les factures i contractes del cas Gurtel



És molt bonic parlar de transparencia, i no complir-la. És molt bonic parlar de l’obligació de complir les sentències judicials i després cagar-te amb elles i no complir-les. Així de clar.

Ahir en el debat de les Corts Valencianes, va quedar clar una vegada més, i serà la que fa mil, que la transparencia que proclama el PP deu estar encara en procés de gestació perquè  tal com li va recordar el sindic de Compromís, Enric Morera, el seu grup encara espera l’execució de la sentència del Tribunal Suprem, que obliga al govern valencià a lliurar tota la documentació demanada per Compromís sobre els contractes i factures de les empreses de la trama Gürtel. Eixa documentació l’administració de Camps la va negar anya rere any i ara, amb Fabra, i sobre existir una sentència del Suprem que l’obliga, no ha lliurat la informació.

Morera ho ha va dir ahir ben clar a les Corts Valencianes: “l’administració de Fabra és la mateixa que la de Camps, no ha canviat i les pràctiques són les mateixes. Parlen de transparència però no la practiquen i per això tenen por a ordenar una auditoria integral de tots els contractes signats per la Generalitat”

I es que ahir, Compromís va proposar una auditoria monogràfica i integral de tots els contractes que fa la Generalitat. I el president del Consell, Alberto Fabra, va voler desacreditar les preguntes de l’oposició sobre estos temes i va fer el ridícul en demostrar que desconeixia com funcionen les auditories de la Sindicatura de Comptes. Fabra no sabia que  es trien un número  limitat de contractes per analitzar i detectar anomalies, no   ho tot el gruix de les contractacions.

I ara ve la grossa: les dades de l’informe de la Sindicatura de Comptes de 2011 (el darrer informe fet públic), indica que la Generalitat va signar un total de 947 contractes, amb un import total de 565 milions d’euros. La Sindicatura de Comptes n'agafat 45 a l'atzar com a mostreig i els ha controlat i ..... el Síndic ha detectat incidències en 36 del 45 contractes, a banda què en 21 no figura la publicitat dels criteris de valoració.  Imagineu-vos-ho:  el 80% dels contractes controlats per la Sindicatura de Comptes tenen incidències i  damunt diu que tots els contractes estan reduïts i concentrats en unes poques empreses. 

Enric Morera ha conclos que  fins que no siga transparent i tot el món sàpiga com i amb qui es contracta, el Consell estarà actuant d’una manera opaca, com si tinguera por a que es conegueren pràctiques no permeses a l’administració i que estan eixint a la llum amb el cas Bárcenas, on s’ha sabut que s’han concedit contractes públics a empreses que han fet donacions al PP”.
-