L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de maig del 2010

Segona jornada de la Setmana Ciutadana

La segona conferència de la XIV Setmana Ciutadana ha tingut com a ponent la interventora de l'Ajuntament de Tavernes, Angela Benavent Ferri, que feu una explicació molt didàctica, ajudada d'un "power point", sobre les competències que te l'ajuntament, tant en allò que serien obligacions propies com les que assumeix encara que no li corresponen, les impròpies.
Va explicar les obligacions que corresponen a ciutats de 20.000 habitants i les de ciutats de 50.000 habitants i com l'Ajuntament local els complia, per acabar plantejant els recursos, i ací ens parlava de les dificultats actuals després de dir quins són taxes, quins impostos tema que va donar pas a un petit debat sobre la contribució (IBI) i a l'excessiu impost que es paga per este concepte.
La interventora ho explicà molt bé, així com l'alcalde que feu de presentador i també col·laborava en la resposta de les preguntes. La mateixa funcionaria havia demanat als assistents que li pararen l'explicació quan cregueren oportu per preguntar-li el que fóra.
Una altra interrupció va ser per preguntar sobre el servei d'autobus a la platja, i com donar un bon servei, tot i que l'explicació indicava que és una competència obligatòria per a ciutats majors de 50.000 habitants. La tercera de les interrupcions fóu per a queixar-se de la cituació dels excrements de gossos a les voreres. L'alcalde explicava que s'ha posat una multa de quasi 3.000 euros a un propietari d'un gos.
La interventora va informar que normalment i perque es la seua funció és ella qui "ha de fer de mala" i posar les dificulats legals i tècniques al govern a l'hora de plantejar i fer molts dels projectes, alguns fora de competències- i els va citar-i com no hi disposaven de recursos per atendre'ls.
La conferència que duia per titol "Competències, recursos i situació actual dels Ajuntaments" va servir per conéixer que l'ajuntament assumeix a l'any quantitats de vora sis milions d'euros per atendre serveis que no son de competència directa propia, alhora que confirmava que cal una nova llei de la hisenda local que corregesca situacions com aquestes, deficitaries per als municipis.
Una xerrada interessant que agraia la presidenta de l'associació de veïns del poble, Maria Lluisa, que també anunciava la presencia dema dimecres del professor i col·laborador de Levante-EMV, Miquel Joan, per fer un xerrada sobre el castell de Marinyen, o de la Reina Mora. una oportunitat per a escoltar la nostra història en primera fila.

-

1 comentari:

seguiment - ValldignaDigital ha dit...

enhorobona a LA COTORRA per la cobertura informativa de la SETMANA CIUTADANA de l'AV La Valldigna. Ja era hora !!!! L'AV és merix el reconeixement de totes/@ a esta i altres iniciatives.