L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 26 de maig del 2010

I més d'economia, perquè estem a la cua de l'Estat, a vora 10 punts de la resta de les comunitats.

.
La crisi, la situació econòmica...
Que ens passa als valencians, perquè no tenim millor sanitat i educació...
Són temes del carrer, dels comentaris del dia a dia. Ens haureu de disculpar perque les xifres són sempre fredes, però entenedores i explicatives. I el tema ve de lluny, de l'època d'Aznar i continuada amb Zapatero. Visca el bipartidisme al País Valencià!!
.
El País Valencia continuarà en la cua del finançament per número de habitants, amb uns recursos de 2.355 euros per habitant i any, els penúltims entre les 15 autonomies. Només superaríem a Balears, que en té 2.142, però Ses Illes tenen una clàusula al seu estatut que els permet rebre fons extra. En resum, el País Valencià seria la cua de l’Estat.
I això no ho diu la Cotorra, sinó l’informe que l’especialista Rafael Beneyto està previst presente avui a les Corts Valencianes. Beneyto forma part del Comité d’Experts que va crear les Corts Valencianes a instancies del Grup Compromís.
El nou sistema de finançament autonòmic, pactat fa uns mesos, no ha suposat cap avanç respecte a l’anterior. Així, en l’any 2007 l’Estat ens va liquidar 2.412 euros per habitant, però en el nou sistema només seran 2.355 euros. I això és el 90'06 % de la mitjana autonòmica.
L’informe de Beneyto subratlla que entre el 2001 i 2007 (governs del PP i del PSOE) el País Valencià va rebre el 6’3% de les inversions de l’Estat, i això són 4’5 punts per davall del que ens corresponia per la població, que seria el 10’8%, i 3’5 % menos que su PIB.
I quines comunitats en reben més? Les campiones son Extremadura (3.213 €), Castella i Lleó (3.046 €), Cantabria (3.037 €), Las Rioja (2.992 €).
Que cadascú traga les pròpies conclusions. Ja vorem com queda avui en les Corts Valencianes la proposta de Compromís de prendre una posició valenciana per a reivindicar al Govern Central allò que ens correspon.
-