L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de maig del 2010

El PP vol ara tancar Catalunya Ràdio

El govern valencià de Francisco Camps (PP) vol tancar ara les emissions de Catalunya Ràdio. Acció Cultural ha rebut una notificació del Consell perquè tanque abans de deu dies els repetidors que permeten les emissions al País Valencià
El govern valencià vol tancar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. La conselleria de Justícia ha fet arribar una notificació a Acció Cultural del País Valencià perquè tanque abans de deu dies els repetidors que permeten les emissions al País Valencià perquè no tenen llicència per fer-ho. Passa't el termini, el govern tancaria forçosament les emissions i obriria un expedient sancionador a Acció Cultural.
L'entitat presidida per Eliseu Climent ha d'avaluar ara amb els advocats quina és la situació legal de les emissions que els seus repetidors fan de Catalunya Ràdio. Després decidirà si els tanca o si s'hi nega. En aquest cas, Acció Cultural s'arriscaria a més sancions econòmiques, que podrien ser semblants a les multes imposades pel govern pel manteniment de les emissions de TV3, esperant que el conflicte es resolgués judicialment.

Actualment hi ha tres repetidors de TV3 tancats i multes que pugen a 800.000 euros per a Acció Cultural. Aquest cas és als jutjats, on Acció Cultural defensa la legalitat de les emissions.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3726956/govern-valencia-vol-tancar-emissions-catalunya-radio.html

--------------------------------------------------------------------------------

El Govern de Francisco Camps (PP) ha amenaçat amb deixar sense emissió Catalunya Ràdio al País Valencià. Segons ha confirmat a l'ACN Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), la Generalitat valenciana hauria fet arribar a l'entitat, encarregada de gestionar els repetidors, un requeriment administratiu perquè en els propers deu dies tanqui les dotze antenes que emeten la freqüència de Catalunya Ràdio. De no fer-ho, l'Executiu de Camps amenaça l'entitat de sancionar-la amb una multa de 200.000 euros per cada repetidor, una sanció que assoliria els 2,4 milions d'euros. Aquests s'acumularien als 800.000 euros de multa que ACPV ja té per no haver tancat els repetidors de TV3.

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticiaPortada.do?id=86333

...............

NOTA DE PREMSA ACCIO CULTURAL

La Generalitat valenciana ha requerit a Acció Cultural del País Valencià perquè deixe d’emetre Catalunya Ràdio des dels seus repetidors en el termini de 10 dies. Una vegada esgotat aquest termini, el proper 18 de maig, la Generalitat amenaça a ACPV que, cas de no haver-se executat aquest tancament, es procedirà a l’obertura d’expedients sancionadors, els quals previsiblement comportarien multes d’entre 100.000 i 200.000 euros cadascun (per cada repetidor) i el tancament forçós.

Catalunya Ràdio no havia estat fins ara objecte de cap intent de tancament d’ençà que funciona al País Valencià. Acció Cultural constata que el Govern valencià no té cap més voluntat que el tancament total de la xarxa de repetidors d’ACPV que fan arribar el senyal de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià, i que en cap moment no ha realitzat cap fet concret per arribar a una solució consensuada: no només no ha signat cap acord de reciprocitat amb el Govern de Catalunya, malgrat les repetides ofertes d’aquest, sinó que tampoc no ha aturat cap dels processos de tancament dels diferents repetidors ni ha arxivat les multes imposades a la nostra entitat.

És evident que Catalunya Ràdio, a l’igual que TV3, no són comparables a la multitud de televisions i ràdios privades il·legals sorgides els darrers anys per interessos econòmics i amb continguts amb un dubtós interès públic en molts casos: són una ràdio i una televisió públiques, que a més signifiquen una part fonamental de l’escassíssima oferta de ràdio i televisió en la llengua pròpia del país, i un alternativa informativa que es destaca per la pluralitat i qualitat. Per tant, la Generalitat valenciana hauria de tenir en compte que amb l’intent de tancar-les el que de fet faria seria reduir encara més l’oferta televisiva i de ràdio en català, i retallar notablement la pluralitat informativa. Si la Generalitat valenciana realment busca el compliment de la llei, aquesta és perfectament compatible amb el manteniment de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià: simplement, només ha de signar un acord de reciprocitat amb el Govern de Catalunya, i dotar així de legalitat aquestes emissions. A més, tenint com té a la seua disposició un segon multiplex encara no ocupat, no hi ha impediments de tipus tècnic perquè TV3 es puga veure al País Valencià, si el Govern valencià vol.

-