L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 28 de maig del 2010

El PP s’oposa en les Corts Valencianes a la proposta de Compromís de compensar les retallades de salaris als empleats públics valencians.

.
El PP es queixa de les propostes de Zapatero però les aplica. La retallada de sou dels empleats públics va a servir per a pagar els excessos de Camps i la Generalitat dels últims any, incloses les organitzades pel Bigotes” ha manifestat el síndic de Compromís, Enric Morera.
Compromís ha presentat diverses propostes de resolució i en una d'elles s'instava a la Generalitat a estudiar mecanismes d'increment de salaris, com l’augment de la productivitat, per a compensar la pèrdua retributiva aprovada pel govern de Rodríguez Zapatero, dins de les competències que tinga l'administració valenciana i sempre en compliment de l'ordenament jurídic. Una part de les reduccions del 5% de mitjana de salaris, un 2% és cosa de Zapatero però l'altre 3% l'han deixat perquè decidesquen les autonomies i per això, "Camps té en les seues mans que els treballadors de la funció pública valenciana no perden el total del poder adquisitiu que vol llevar-los el govern socialista".
El PP s’ha negat fins i tot a estudiar les mesures que podria prendre la Generalitat per tal que el decret de Zapatero no perjudique tan econòmicament als empleats públics valencians. El PSOE s’ha abstingut en la votació.
El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha dit que es lamentable que "el PP ni es vulga asseure's a estudiar mesures perquè els funcionaris de la Generalitat no isquen perjudicats amb unes retallades que castiguen a uns treballadors, sense cap culpa, a cobrar menys”.
Per a Morera, “la retallada dels salaris, com han assenyalat els sindicats, no soluciona res perquè provocarà que dos milions i mig de treballadors públics reduiran el seu consum, i s’agreujarà la crisi dels nostres mercats. La retallada va per a pagar deutes de la Generalitat i les festes dels últims anys, algunes organitzades pel Bigotes”.
La Generalitat podia contrarrestar part de la retallada de Zapatero pagant productivitat als treballadors i treballadores de l'administració pública valenciana. De fet, el PP no ha discutit l’argument de Compromís i considerava que és pot acceptar aquest mecanisme, que ja és utilitzat en l'actualitat per l'administració de la Generalitat per a evitar restriccions en límits salarials.
-
Redactada a partir de la nota de premsa de Compromís.
-