L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de maig del 2010

Tercera jornada de la Setmana Ciutadana


La tercera conferència de la Setmana Ciutadana que continua a la Casa de la Cultura de Tavernes va registrar una major assistència per escoltar al professor i periodista, Miquel Joan i l'exposició sobre el seu llibre "El Castell de Marinyen".
A partir de un power point amb unes fotografies pròpies va contar detalladament i de forma molt amena la importància del hisn àrab per formar Alfàndec i la Valldigna, encara per vindre amb eixe nom. Totes les etapes històriques, excepte l'època visigòtica, ja que no s'han trobat restes, i com era la vida en cada moment a la vall d'Alfàndec, l'aljama i esl sistemes de regadius, l'elecció del paratge per a la construcció així com el perquè del monestir de la Valldigna, un dels altres llibres que té com autor Miquel Joan, foren els moments més interessants.
Però la conferència l'havia dividit en dues parts, la segona fou molt entretinguda al convidar-nos amb imatges propies a fer un passeig real pel castell de la Reina Mora i visitar totes les dependències, així com les possibilitats reals, després de l'elaboració del Pla Director per l'arquitecte valler Ximo Egea, de la reconstrucció del momument d'interés cultural.

Preguntes sobre la torre de guaita, la mesquita, l'arribada dels cristians, tancaren una xarrada amena, un conte històric.
La presentació molt sentida i que arriba molt al public la féu el fill de Miquel, Jordi Joan, que a la seua vegada va ser presentat per Maria Lluisa, com a regidor de l'ajuntament de Tavernes, professor de Matemàtiques a la Politècnica i premi extraordinari de carrera. Jordi Joan, feu un paral.lelisme entre el que deixen els pares a Alemania i a Valencia i contava que li havia deixat son pare: remarcava el fet cultural que havia viscut tots els dies a sa casa i com no l'amor extraordinari a la seua terra, La Valldigna.
Es van contar anècdotes de com s'havia escrit el llibre i com s'havien fet les fotografies, moltes fetes amb un silenci monacal per ser plasmades en caure el sol i com baixaven de nit des dels diferents punts de vista per a fotografiar el castell.
En fi, escoltar la nostra història es agradable, escoltar-la contada per un bon coneixedor com l'autor del llibre "El castell de Marinyén" és estar en primer fila d'uns fets. La picadeta. amb aigua i café de l'Associació de Veïns permetia seguir paralant a rotglets de la conferència del Miquel Joan i els fets que més havien arribat a l'auditòri "tant selecte" com va dir el concejal Jordi Joan.
I continuem avui amb el càncer de mama esta vesprda a les set. Hi ha que deixar la partideta del dijous, com demanava Maria Lluisa, i vore cultura de la bona en directe, ja que tenim poques possibiltats als nostre poble d'escoltar-ne.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITACIONS, entranyable, el fill presentant al pare

Anònim ha dit...

Enhorabona per una part pels actes organitzats en aquest esdeveniment i també felicitacions a la Cotorra per donar aquests tipus d'informació en general. Per altra banda, crec que a nivell d'expressió ia nivell ortogràfic podria millorar... Espere que no us ho agafeu malament. Però de totes maneres, molt bé!

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens agafem res malament. Agraïm els suggeriments i tot allò que ens digueu i servesca per a millorar la qualitat del producte.
Sempre estem amatents a millorar.