L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 7 de maig del 2010

“Valldigna Accessible” continua assenyalant a Tavernes obres deficients en accessibilitat


Remesa per Valldigna Accessible. Fotos: Valldigna Accessible
L'associació “Valldigna Accessible” recorda a les autoritats locals que la temporada passada va haver-hi queixes sobre el punt de platja accessible per part de les persones amb mobilitat reduïda que l’utilitzen, i l'associació va proposar una sèrie de mesures per a millorar, tant el servei com l'emplaçament físic destinat a este efecte. Amb relació a aquest problema, i estant en fase de licitació el contracte que regirà el servei de bany adaptat per a enguany i el proper any, l'associació ha remés a l'Ajuntament les carències detectades en el dit document, amb la intenció que la platja de Tavernes tinga la qualitat que mereix per ser posseïdora de la bandera blava.
Sobre altres aspectes de l'accessibilitat, l'associació continua observant errors com els comesos en les obres executades en la urbanització “Els Sequers”, subvencionades pel Fons Estatal d'Inversió Local del 2009 i inaugurades al setembre. Les obres han conclòs, i les persones amb mobilitat reduïda no poden accedir a la Plaça Rei Joan Carles I des del carrer monestir de la Valldigna, a causa de l'existència d'un escaló on hauria d'haver-hi una rampa. (Veure fotos 1,2 i 3 vista de l'escaló de la Plaça Joan Carles I).
A més, la dita barrera arquitectònica, disposa de poca visibilitat al no existir un canvi en la pavimentació que l'advertisca, i amb el consegüent perill de produir-se caigudes accidentals.
L'esmena d'este tipus d’oblits, suposa una despesa addicional a la ciutadania, simplement per no haver comprovat que el que es projecta compleix la normativa vigent sobre accessibilitat, precisament un dels objectius pels que l'ajuntament va sol•licitar la subvenció de les dites obres.
Fa tan sols dos dies, hem pogut observar un altre error comés al realitzar les rampes del carrer “Marjaletes”. Totes elles han sigut acabades perfectament enrasades amb la vorera, amb un ús del paviment amb botonada racional, ja que no s'ha usat de forma indiscriminada com altres vegades i la grandària del botó evita que el bastó que usen les persones invidents es bloqueje entre estos botons. No obstant això, han oblidat una rampa que la nostra associació porta demanant reiteradament ja que és crucial per a enllaçar amb el passeig Colom a través del pas de zebra, reemplaçant una rampa antiga, mal ubicada i que no condueix a cap lloc. (Veure foto 4, vista des del pas de vianants del passeig Colom).
Totes estes deficiències són fàcilment millorables i segurament no existirien si es controlara millor l’execució de les obres i s'escoltaren les observacions de les persones que sofrim la falta d'accessibilitat. No obstant tot allò que s'ha exposat, reconeixem l'esforç que s'està fent per a millorar l'accessibilitat del nostre poble.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Podries explicar a quines carències et referixes?