L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 30 de maig del 2010

Excepcional festa de graduació dels estudiants de Secundària de la Valldigna


Els estudiants de Secundària dels dos instituts de la Valldigna: l’IES Valldigna i Jaume II el Just, van celebrar amb èxit els seus respectius actes de graduació a la Casa de la Cultura de Tavernes actes amenitzats per l’IES Band, una jove banda de música formada per músics que estudien als dos centres esmentats. A les 18:30 hores començava l’acte de l’IES la Valldigna i a les 20:30 hores el del Jaume II el Just.
En cadascun dels actes, l’IES Band va interpretar, sota la direcció del seu titular, Josep Castelló, el següent repertori: “Gerona”, pasdoble, de S. Lope; “Gladiador”, banda sonora, de Zimmer & Gerrard; “The lord of the rings”, de Howard Shore; “Quenn in concert”, arranjaments de Jay Bocook; “John Williams in concert”, arranjaments de Paul Lavender i un remix d’“Amigos para siempre” que van popularitzar Los Manolos a l’Olimpíada de Barcelona en 1992. En l’acte del Jaume II, es va interpretar a més l’himne del centre, la música del qual és obra d’Antonio Chover, músic de Tavernes retirat ja, què ha estat professor de guitarra al Conservatori de Càdis durant molts anys.
En la foto de l'IES Valldigna (1a) la interpretació va comptar amb l'actuació d'un professor del centre què disfressat de militar va evolucionar per tot l'escenari fent les delícies dels assistents, fins i tot dels músics. Tot seguit va fer un monòleg sobre la guerra molt divertit. L'altra foto es veu a Josep castelló dirigint la banda.
L'acte del Jaume II va ser obert pel professor i actor Josep Enric Grau, oferint una actuació molt original i fidel al seu estil humorístic jugant amb un divertit joc de paraules

ANTECEDENTS
“IES BAND”
Banda simfònica dels instituts Jaume II i La Valldigna
de Tavernes de la Valldigna

Davant la celebració de la festa de cloenda del curs acadèmic 2006/07, tres professores de l’Institut Jaume II de Tavernes de la Valldigna es van plantejar reunir els estudiants del centre que foren músics, a la fi de formar un grup instrumental per intervenir en l’esmentat acte. Aquestes professores: Empar Balaguer, Desam Gascón i Rosa Magraner van veure de seguida que feia falta també un director: una persona que se’n fera càrrec del grup i, a ser possible, no vinculada al centre. Així van pensar amb Josep Castelló Juan, professor de música en l’especialitat de Saxo.
Per a informar i facilitar la inscripció, es van repartir pel centre uns fulls amb una sèrie de dades què els interessats havien de cumplimentar i tot seguit, lliurar a qualsevol professor o als respectius caps d’estudi.
Fruit d’això es van poder reunir 30 músics què, sota la direcció del seu titular, Josep Castelló, varen realitzar la primera audició davant els companys i professors del Jaume II en la festa de cloenda d’eixe curs.
El curs següent, 2007/08, un grup de músics de l’Institut d’Ensenyament de Secundària La Valldigna va sol·licitar formar part de la banda i així intervenir també en la festa de cloenda del seu centre. Va ser de la mà de Victòria Brines, professora d’aquest centre, que la banda va formar part del programa d’actes de l’esmentada festa. Aleshores, la banda la composaven entre 40 i 45 músics d’ambdos centres educatius i altres músics què, malgrat no ser als centres, volien continuar formant-ne part. Va ser llavors quan el mateixos músics van decidir batejar la formació musical com a IES Band.
Al curs acadèmic 2008/09 ja eren 65 els components de la IES Band, tots ells músics de Benifairó, Simat i Tavernes de la Valldigna i també de Xeraco, pobles dels quals es nodreixen d’alumnes ambdós centres d’Ensenyament de Secundària, i també alguns ex alumnes i professors. Després de les audicions a les respectives festes de cloenda del curs què el Jaume II va celebrar, com sempre, al seu Saló d’Actes i La Valldigna, a l’auditori de la SIUM de Tavernes, la IES Band va interpretar concerts a les poblacions de Simat i Benifairó.
Ara, al curs 2009/10 ja són 72 músics els que formen part de la IES Band què entre el seu repertori compta amb composicions d’autors diversos i d’estils i gèneres diferents: pasdobles, bandes sonores, seleccions i música d’autors valencians.

Enhorabona a tots, alumnes i professors, per l'acte i als graduats en especial i com no, als músics i el seu director.
-

4 comentaris:

ValldignaDigital ha dit...

http://valldigna.bloc.cat/post/17498/296142

article republica, gràcie companys

uqualsevol ha dit...

Aixó de la IES Band es una canya. No se com funciona això pero crec que hauran de potenciaro molt.
xe, molt be.

pepegall ha dit...

Molt bona noticia. Un apunt corrector, la canço "Amigos para siempre" la popularitzar el grup catala Los Manolos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies, Pep. Eres una enciclopèdia musical. Ho corregim.