L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de maig del 2010

El Suprem reobri la causa contra Camps


El dia D ha arribat i no ha defraudat ningú. El Tribunal Suprem ha decidit reobrir la causa pel presumpte suborn per part de la trama Gürtel al president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres alts càrrecs de la Generalitat i el PP. El president tornarà a estar imputat mesos després.
El Tribunal Suprem envia la causa dels vestits al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a que el jutge instructor del cas decidisca si obri judici oral contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, l’ex vicepresident, Víctor Campos, l’alt càrrec Rafael Betoret i l’ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa.
Serà el jutge instructor, José Flors, qui decidisca si en el propers mesos obri judici oral i senta en la banqueta als quatre imputats. En cas que així fora seria un jutjat popular el que jutjara el presumpte suborn de la trama Gürtel als polítics del PP.
Flors és el magistrat que en un demolidor document va imputar els quatre alts càrrecs per suborn impropi, una delicte tipificat en el Codi Penal. Tot a punta a que si manté el mateix criteri el camí més comú a seguir seria l’obertura de judici oral.
Les reaccions no es van fer esperar i més després de les declaracions del president de la Generalitat en les que va assegurar que continuarà i a més, va insinuar que pot avançar eleccions.

El secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, va declarar que Camps “parla de tres vestits, però se li oblida que, presumptament i en canvi dels tres vestits, també hi ha 14 milions d'euros de la visita del Papa”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, va considerar que les declaracions de Camps, “el situen en un autisme polític sense precedents, perquè li dóna igual el que diga la justícia perquè ha fet del PP valencià un regne taifa, al marge de qualsevol codi ètic i fora del control de Rajoy”.

Morera considera que les paraules de Camps, “són preocupants, perquè són un repte a la justícia i a l'estat de dret. En poques paraules va dir que li dóna igual els tribunals i que serà candidat passe el que passe, encastellant-se com un nou Rei Sol”. El parlamentari valencianista va declarar que espera que el PP estatal “prenga cartes en l'assumpte i intervinga per a posar ordre en un partit que obvia els tribunals i que ignora el joc democràtic net”.

EUPV ha convocat una concentració per a esta vesprada a les 20 hores a diferents punts de la Comunitat per a demanar la dimissió de Camps. A València, davant el Palau de la Generalitat, a Castelló enfront de la Casa dels Caragols i a Alacant a la Casa de les Bruixes. A Torrevieja l’acte serà a la plaça de la Constitució.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I per molt que Canal9 vullga utilitzar les paraules castellanes "cohecho" (no sona tan mal com suborn) i pronunciar mal Gürtel, no ens la peguen... Extranyament per a referir al cas de Garzon si que van buscar en el diccionari la paraula suborn...

silmin ha dit...

Però que fas, encara mires canal 9?, no sé que és pitjor si fer-lo o mirar-lo?

Burleta ha dit...

¿Canal 9? Què es això? Una nova discoteca?