L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de maig del 2010

INFORME: De "tres vestits" a molts pressumptes delictes

De "tres vestits" a presumpte finançament il·legal, suborn, delicte fiscal, falsedat documental, blanqueig i prevaricació. És el resum de la molt dura interlocutòria que el jutge del TSJ madrileny va publicar ahir i on implica a la cúpula del PP en diferents delictes. La resposta de Francisco Camps ja la sabeu: tot és un muntatge i avui a la sessió de control s’agafava a la Senyera com a taula de salvació (foto F. Camps i al fons la senyera) .
Els esdeveniments es precipitaven ahir, potser perquè prescrivia el delicte electoral a tres anys de les passades eleccions autonòmiques. El jutge Pedreira s’inhibia a favor del del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) en observar molts indicis de diversos delictes que afecten alts càrrecs del Govern valencià.
Pedreira ha remés al TSJ la nova causa que se suma al cas dels “tres vestits” perquè es troben “íntimament relacionats”. La cúpula del Consell i el PP valencià poden haver comés delictes de finançament il·legal, suborn i delicte electoral dins dels quals s’emmarcarien la falsedat documental, el blanqueig de capitals, la prevaricació i el delicte contra la Hisenda pública. Ana Valero, doctora en Dret Constitucional, asegura que estan “tots els delictes en els quals pot incórrer un funcionari públic”.
El TSJ haurà d’investigar set nous delictes a banda del suborn impropi que ja té entre mans i s’afigen nous implicats i noves empreses que suposadament finançaren el PP valencià. El jutge veu indicis de delicte electoral en el vicepresident del Consell, Vicent Rambla; l’exsecretari general i diputat autonòmic, Ricardo Costa; el vicesecretari general, David Serra, i la tresorera del PP valencià, Yolanda García. Hi ha dos personatges “el príncipe” i “el cantante”, que no ha estat identificats per ara però que com Costa, Rambla i Serra “van efectuar pagaments opacs del PPCV a Orange Market”, segons el jutge.
El jutge Pedreira vincula el presumpte delicte electoral a aquestes persones i al tresorer estatal del partit, Luis Bárcenas, i a la gerent, Cristina Ibáñez Vidal, ambdós per ser administradors dels comptes en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007, respectivament. No obstant això, Pedreira creu que “l’operativa de pagaments i cobraments d’Orange Market SL i el PPCV en l’any2008 (Eleccions Generals) seria idèntica a la ja exposada respecte de l’any 2007”.
Ací és on entrarien tres empreses noves. A Sedesa, Piaf, Lubasa, Facsa, Enrique Ortiz i Lubasa, que havien aparegut en l’informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, se li han d’afegir Pavimentos del Suroeste, Hormigones Martínez i Grupo Vallalba, les quals, segons el jutge, “col•laborarien en el delicte electoral per haver abonat part dels serveis prestats per Orange Market SL al PPCV en la campanya electoral de 2007, evitant així que les despeses hagueren de ser declarades pel partit polític”. Hormigones Martínez construeix ara una passarel·la per a vianants al circuit urbà de Fórmula 1.
Les empreses, al fer els pagaments a Orange Market haurien comés delictes de falsedat documental i contra l’Hisenda Pública, en el cas de la segona, per no declarar l’IVA de més de 2,6 milions d’euros d’ingressos.
Pel que fa als suposats delictes de suborn i prevaricació, el jutge els desgrana en dos punts. De les contractacions de la Generalitat assegura que podríem estar parlant de pràcticament totes les conselleries de la Generalitat, “per la qual cosa es podrien veure afectats alguns dels funcionaris que autoritzaren els contractes irregulars”. I és que segons Pedreira, “s’evidencien els nombrosos regals que els imputats feien a importants càrrecs públics amb la intenció d’obtindre un tracte de favor en la contractació pública”.
El segon punt el dedica a un dels nous implicats, l’exdirector de RTVV, Pedro Garcia, qui suposadament va rebre vestits a canvi dels contractes que Canal 9 va signar amb empreses de la trama de Correa per a la visita del Papa a València.
Pedreira conclou que els fets exposats en l’auto podrien ser constitutius de dos delictes electorals, delictes contra la Hisenda Pública, i falsedat en document mercantil, així com el suborn per part de la trama. “Sobre la connexitat dels delictes investigats tampoc pot deixar-se de costat el càrrec que ocupa en el PPCV un dels altres imputats en la causa tramitada a València, Francisco Camps Ortiz, i que no és altre que el president de l’esmentat partit polític”, afirma.
EUPV i Compromís van demanar la dimissió de Camps, i en cas de Mònica Oltra la destitució del president del PP valencià per part de Mariano Rajoy. I la sorpresa saltava a última hora de la vesprada quan la Cadena Ser anunciavaa que Camps havia amenaçat Madrid en trencar el PP i crear un partit regionalista a la Comunitat sinó rebia el suport de Rajoy. Un pols en tota regla a la direcció estatal i que pot acabar amb la carrera política de Camps o en el trencament dels popularistes valencians. A Alacant ja preparen les espases.
Base del text i foto: INFORMATIU
-

3 comentaris:

vallero ha dit...

Xe i pa este , ningun comentari? Docs jo li diria detot. Pero astem an horari de menuts.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No et prives, que avui dia els menuts estan més espabilats que els grans.
No cal emprar "paraulotes" ni insults per dir la vostra opinió.

Espriu ha dit...

Joan Fuster va dir una vegada..... Els homes tots són honrats fins que deixen de ser-ho alguna vegada

I això ho dic per que pareix ser que digna que tant sols són tres vestits, i que de una muntonada de contractes sols són una minucia els que estan sent investigats.... Si una vegada ha deixat de ser honrat, això vol dir que és un deshonrat. I un governant que ha perdut l'honradesa, no ens pot dirigir, i adminstrar els nostres diners.